Fem frågor en fredag

Elisamatilda 5 frågor: Team building

Vilket var ditt första jobb?
Jag har bara haft ett jobb, jag började i juni 1962 i Sparbanken och slutade den sista december 2012 i samma bank som då hette Swedbank. Men innan dess sommarjobbade jag som springschas ett par somrar, första gången i en Konsumbutik på Storgatan i Växjö. Det andra på Stenbäcks Mattor där jag fick hantera mattorna så försäljaren kunde visa alla mattorna för kunden, mattorna låg i stora högar på golvet.

Vad läser du just nu?
Jørn Lier Horst – Illvilja, en kriminalroman som jag inte riktigt fastnat i. Jag läser oftast kriminalromaner. När jag var riktigt ung, i 20-25 års åldern, då fastnade jag för C.S. Foresters böcker om Horatio Hornblower. Äventyrsböcker alltså.

Har du träffat någon känd person?
Jo, på ett övergångsställe i Växjö träffade jag en bekant kvinna. Vi tittade varandra i ögonen och hälsade vänligt leende på varandra. Jag kunde inte komma ihåg vem det var. Senare såg jag i tidningen att det var Kim Anderzon som just då spelade på teatern i Växjö. I Stockholm på ett övergångsställe igen hälsade jag på Barbro Westerholm, som jag kände igen och trodde var en bekant. Jag tyckte hon tittade igenkännande på mig?
Arne Hegerfors har jag träffat på riktigt och pratat med, han engagerades som speaker till finalspelet i en stor bowlingtävling som vi i Växjö Kägelklubb arrangerade. Året efter pratade jag med Fredrik Belfrage som fick ta jobbet det året eftersom Arne Hegerfors hade annat engagemang.

Vilken talang skulle du helst vilja ha?
Jag hade nog talang för musik, jag spelade klarinett i Skolorkestern och var nog rätt bra. De försökte i alla fall värva mig till militärmusiken. Men jag slarvade nog bort den, kände mig rätt nöjd som förste klarinettist i Skolorkestern. Samma sak med bowlingspelet, när jag började som 16-åring skrevs det då och då i tidningen om den talangfulle… Men jag satsade inte tillräckligt så den karriären rann ut i sanden den också. Jag hade nog behövt talang för att orka satsa…

Vad var det första du köpte för egna pengar?
Det var säkert min första stereoanläggning, hos Hedbergs på Storgatan i Växjö köpte jag en Harman-Kardon, jisses vad bra det lät. Idag spelar jag nästan bara musik via Spotify, men jag har en Harman-Kardon Go-Play BT högtalare som jag gillar.

Det här inlägget postades i Humanism, Idrott, Kultur, Musik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fem frågor en fredag

 1. Geddfish skriver:

  Sedär, intressant! Jag ser att du är växjöbo. Min svåger är fotograf där, eller ja, han är pensionerad nu, så sonen har tagit över. Så, jo några gånger har jag varit i Växjö.
  Kul att läsa dina svar!
  Trevlig lördag!

 2. Paula Merio skriver:

  Ser man på, en kollega minsann, eller i alla fall i samma bransch. Fast jag lämnade banklivet efter tjugotalet år. Barbro Westerholm beundrar jag, att hon fortfarande orkar hänga med i svängarna och engagera sig i politiken och göra sin och oss äldres röst hörd. Själv har jag blivit rätt bekväm av mig, och nu efter pandemins framfart har det inte blivit bättre.

 3. Boklysten skriver:

  Har läst ett par böcker av den författaren, men inte riktigt fastnat för dem.

 4. Ping: Fem en fredag v. 9: Val - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s