Fredag den 12 mars

Nu är det helg igen och snart är det nog vår hoppas jag. Fredagshandlandet på Kvantum gick som vanligt både lätt och snabbt tidigt på morgonen.

Idag är det ju fredag och då ställer förstås Elisamatilda 5 en fredag, idag om trendigt. De här frågorna ställer hon idag:

 1. Vad var mest trendigt under dina tonår?
 2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
 3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
 4. Vilken trend skulle du aldrig anamma?
 5. Vad vill du ska bli en trend?

Trendigt under mina tonår, det jag minns bäst är nog utsvängda byxor. Jag minns ett par blå byxor jag hade på jobbet, de var så breda nedtill att skorna inte syntes. När det gäller kvinnliga trender i mina tonår så minns jag de utsvängda kjolarna med en massa skumgummi under. Jag minns ett annat kvinnligt mode också men det nämner jag inte för då riskerar jag nog att kallas för gubb-slem…

Jag har nog aldrig varit trendig, vad jag kan påminna mig. Jo, kanske lite, när jag och en kompis chockade våra chefer och medarbetare på min arbetsplats i Sparbanken. Alla män bar vit skjorta, slips och kavaj på jobbet. Vi två kom överens om att en dag komma i vit polotröja och kavaj. Vilka blickar vi fick. Men, det var en annan värld då på 60-talet alltså. De sista åren jag jobbade på banken bar jag ofta jeans, jag klädde mig efter vad jag skulle göra den dagen.

Hittar ingen trend jag vill se komma tillbaka, möjligen positivismen som fanns på 60-talet, inte minst när Kennedy blev president. Men den hade sina baksidor den också, men det var roligt då.

Jag avskyr populismen som frodas just nu. Alla människor och politiker som kommer med enkla lösningar på komplexa problem är ett hot mot framtiden.

Jag vill att respekt och vänlighet mot andra människor ska bli en trend.

Den här bilden gillar jag skarpt, det säger kanske en del om min ålder också. Någonstans på vägen gick det väl fel…
Cary_Grant_mode_1940-2017

Det här inlägget postades i Foto, Humanism, Kultur, Moral, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredag den 12 mars

 1. Sara skriver:

  Jag har nog inte heller varit trendig, tror jag.

 2. förr fick man inte vara tatuerar på bank… bra att det inte är så stelt längre.

  • p169sun skriver:

   Ja, det tycker jag också. Det hände mycket under de 50 år (!) jag jobbade i Sparbanken – Swedbank. Men det är en del som blivit sämre också, men det hänger nog mest ihop med att jag jobbade i en Sparbank. När vi blev aktiebolag och börsnoterades så förändrades arbetet.
   Jag tycker att digitaliseringen är suverän – för mig och för alla som kan hantera det. För en del äldre har det tyvärr blivit besvärligare.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  polotröja till kavaj är väl snyggt. rock och hatt är betydligt snyggare än kavaj och röda blöjbyxor

  • p169sun skriver:

   Det blev godkänt rätt snart för det insåg alla att det var snyggt med polotröja till kavaj. Hatt gillar jag verkligen.

 4. Robert W skriver:

  Cary Grant hade stil.

 5. p169sun skriver:

  Ja, det här tycker jag är stil.

 6. Paula Merio skriver:

  Jag har sett det underbara fotot på nätet, det säger det mesta. Däremot gick jag aldrig klädd i jeans under mina bankår mellan 1972-2012.. Det jag minns är knytblusar, rutiga kjolar och pumps, fy Fabian! Alla män på banken bar kostym…

 7. Hannas krypin skriver:

  Alltså den högra bilden hur kan man ens komma på tanken att tycka att det är snyggt. Antar jag inte förstår mig på mode… Håller med dig i många av dina tankar. Respekt och vänlighet är ord som det känns som att det snart kommer försvinna från vår ordbok. Att vara snäll känns ibland som att det blivit något fult…

 8. Ping: Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s