Fredag kväll den 26 mars

Just det, idag är det fredag och då brukar Elisamatilda, här är länken till hennes sida, lägga ut 5 frågor. Den här fredagen är det:

Fem en fredag vecka 12: John Blund.

 1. Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten?
 2. Vad handlade din sista dröm om?
 3. Hur många timmar sömn per natt brukar du få?
 4. Är du en morgonlärka eller nattuggla?
 5. När sover du som bäst?

Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten?
Jag brukar läsa ett eller ett par kapitel i boken jag håller på med. Sedan brukar klockan ha passerat midnatt och då tar jag iPad’en och kollar var det står i morgondagens Smålandsposten. Men först, när jag lagt mig ned brukar jag sätta igång en av mina ”sov-spellistor” på Spotify. Jag har säkert 20 särskilda spellistor med lugn skön musik i ca 1 timme. En sådan spelar jag på låg volym, för det mesta är den inte slut när jag somnar.

Vad handlade din sista dröm om?
Undrar när jag drömde senast. Det händer att jag drömmer men oftast är det så osammanhängande så jag minns inte vad det egentligen handlade om.

Hur många timmar sömn per natt brukar du få?
Jag brukar somna någon gång mellan midnatt och halv ett. För det mesta stiger jag nog upp vid halvåttatiden på morgonen. Så 6,5 – 7 timmar blir det nog för det mesta. Sedan är jag ju över 75 år så jag är ju ibland uppe en liten stund på natten men det räknas knappt som ett abrott, jag klarar av det i sömnen – nästan.

Är du en morgonlärka eller nattuggla?
Jag räknar mig som en nattuggla fortfarande, men jag var mer utpräglad sådan när jag var yngre. Nu vill jag gärna krypa ned mellan lakanen vid midnatt eller som mest en timme senare. I yngre år var det lättare – och roligare – att hålla igång till 2-3 på natten. Innan pensionen sov jag oftast till halv tio – tio på lördagar och söndagar, nu vaknar jag oftast mellan halv åtta och åtta.

När sover du som bäst?
Det är säkert när jag varit ute mycket på da’n och när jag inte har något som jag grubblar över. Vilket betyder att jag oftast sover väldigt bra.
Har haft en period nu ett par månader som inte varit som vanligt. Jag slog dit och skadade axeln i slutet på förra året, det var rätt mycket som skadades så jag håller på och rehab-tränar nu och kommer att få göra det ett bra tag framöver. Men det var en månad när jag hade svårt att sova eftersom jag inte kunde ligga på sidan pga värken i axeln. Men nu går det bra igen som väl är. Sömn är viktigt för välmåendet!

Motionstur på Hälsans stig

Idag tog jag en cykeltur på Hälsans stig, det är en gång- och cykelväg runt Växjösjön och Trummen, två sjöar innanför ”Växjös stadsgräns”. När jag passerade Idrottshallen så såg jag att nu har padel-spelarna kommit igång utomhus också. Den sporten har verkligen exploderat, det byggs padelbanor överallt. Så här såg det ut i eftermiddags när jag cyklade förbi. Klicka/tryck/zooma bilden.
IMG_3382_1920x1080

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Idrott, Motion, Sjukvård, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 26 mars

 1. Robert W skriver:

  Vi verkar vara en hel del som vill läsa ett par kapitel i sängen innan vi ska sova.

 2. Paula Merio skriver:

  Även i min kommun Ludvika byggs padelbanor i en farlig fart. Ibland är det stora rubriker då grannar gaddar ihop sig och inte vill bo granne med ett nybygge..
  Att ha gjort illa axeln då måste det vara knepigt att hitta en bekväm sovställning. Jag bröt för några år sedan ena armbågen som dessutom hamnade ur led och jisses så besvärligt det var. Då var det nästan bekvämast att halvsitta och sova…
  Krya på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s