Långfredag och naturligtvis 5 en fredag

Elisamatilda har förstås, precis som vanligt på fredagarna, ställt 5 frågor att klura över. Den här veckan är det.

 1. Vad kommer du göra om två timmar?
 2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
 3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?
 4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?
 5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?

Om två timmar hoppas jag att jag kommit in i duschen i alla fall. Idag vaknade vi sent och åt en fantastiskt god frukost med ägg, fransk löksill, leverpastejmacka med gurka och ett par koppar kaffe. Efter det har det blivit rätt slappt, kollat en del på Facebook (som jag ofta kollar) och Instagram (som jag sällan kollar).

Framtiden, jo jag skulle vilja titta in om 100 år, men bara om jag kunde komma tillbaka direkt. Jag skulle vilja se hur vi klarat miljöhoten, om vi (människorna) blivit mer harmoniska. Jag gillar inte dagens läge med konfrontationer hela tiden och med massor av hot och hat. Tech-legenden Jaron Lanier skrev en bok ”10 skäl att genast radera dina sociala medier”. Han menar att det är algoritmerna i sociala medier som är skälet till att det är så mycket hot och hat, han säger också att de förstört politiken. En koll år 2121 vore intressant, jag tror vi fixat en del, hoppas det i alla fall.
Det kanske vore roligt att hoppa tillbaka till 1951 och se om jag idag tycker det var lika som jag tror det var då. Gissar att jag får mig en överraskning.

Mitt liv om fem år, är nog ännu bättre än idag. Jag är 80 år och förmodligen säger jag att detta är den bästa tiden!  Genom att säga så, skapar jag åtminstone bra förutsättningar för att det också ska bli så. Hoppas jag cyklar runt sjöarna – Växjösjön och Trummen – både för motionens och för den sociala delens skull, jag träffar alltid några vänner att snacka med på den rundan.

Jag har nog börjat… Undrar om jag börjat med något nytt? Kanske har jag trappat ned på mina studiecirklar/kurser i SeniorNet. Idag kör jag normalt sett studiecirklar/kurser 3 dagar i veckan, 3 tim/dag, och så internetkafé en fm i veckan. Under pandemin är det nog en av de saker jag saknat mest, idag kör jag ett digitalt kafé (Zoom-möte) i veckan, just nu om musik. Vi önskar musik och så spelar vi den, via Spotify eller YouTube.

När restriktionerna tas bort – då ska jag gå på konserter, gå på fotboll. Det blir nog till hösten och då ska vi ha räkfest. Vi är ett gäng som brukar träffas en gång varje år och riktigt frossa i räkor och gott vin.

Här är en bild från promenad- och cykelvägen runt Växjösjön – Kampens badplats – som ligger ett par hundra meter från mitt boende och 5-6 minuters cykelväg från Växjö centrum. Den sjön var ett kloakdike när jag växte upp, idag är den renad och en fantastisk badsjö inne i stan.
IMG_0036B_1920x1080

Annons
Detta inlägg publicerades i Corona, Foto, Humanism, IT-teknik, Kultur, Miljö, Moral, Motion, Musik, Nostalgi, Politik, SeniorNet och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Långfredag och naturligtvis 5 en fredag

 1. Karoleen skriver:

  Så härliga planer du har framåt! Man riktigt kan läsa glädje och livfullhet i dina svar! Inspirerande! Jag tyckte det kändes jobbigt att hoppa in i framtiden, det var inget jag ville göra men samtidigt kan man ju även se bra saker i framtiden ☺️

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  en måste verkligen planera för framtiden. på så sätt tar en ju bättre hand om den. jag vill gärna fortsätta att läsa japanska och det vill jag göra i grupp. jag vill gå på konserter och författarträffar. jag vet på ett ungefär var du bor då eftersom jag känner igen sjön. härligt med badvatten i närheten

 3. E skriver:

  Håller med dig angående sociala medier, är så less på allt näthat och allmänt klagande stämning. Glad påsk!

  • p169sun skriver:

   Ja, det är ett elände. Jag läser inlägg men läser aldrig/sällan trådarna under inläggen för det är där botarna och trollen håller till. Det gäller framförallt politiska inlägg.

 4. bokdamen skriver:

  Bra med planer. Vara positiv är viktigt särskilt nu. Kom inte på så mycket planer när jag svarade men klart en vill göra saker, små som större. Framtiden vill jag inte veta så mycket om, men tänker jag efter så är jag nyfiken på en del saker. Det får gärna hoppa fram till efter pandemin, det vill jag. Ha en trevlig påsk!

 5. Sognafaret skriver:

  Det er vel det livet egentlig handler om, planlegge neste dag, neste uke, neste måned. Alt for få av oss som bare nyter øyeblikket.

 6. Geddfish skriver:

  Dina svar var sprudlande och energirika! Jag tror vi är jämnåriga och jag känner till Växjö, min svägerska bor där.
  Så sprudlande skrev inte jag mina svar även om jag innan pandemin varit väldigt aktiv.

 7. Paula Merio skriver:

  Jag sitter med ett stort leende och läser dina positiva rader! Önskar jag hade lika stor tilltro till framtiden…men nån gnälljöns är jag inte!

 8. Robert W skriver:

  Det värsta vore väl, om man kunde få åka och titta på läget 2121 att saker bara har blivit värre. Pandemierna har ökat, många djurarter har utrotats, flera länder har dränkts genom att havsnivån har stigit. Det är nog bäst att inget veta.

 9. Kina Hellquist skriver:

  Så härligt att läsa ditt inlägg! Jag tror också fullt och fast på att positiva tankar föder positiva handlingar. Allt ordnar sig! Ha det gott!

  • p169sun skriver:

   Jo visst är det så, säger en ”det går aldrig” då går det aldrig. (Det gör jag ibland, när jag inte vill…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s