Fredag och 5 frågor en fredag 16/4

Elisamatilda och 5 en fredag är ofta en rolig och ibland även tänkvärd liten övning. Samtidigt är det roligt att se vad andra svarar på frågorna. Den här veckan handlar det om konsumtion.

 1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
  Tror jag skulle köpa en ny scooter, min Aprilia börjar bli till åren (18 år) och jag har fick den av min svåger för 7 år sedan, då hade han kört 100 mil. Det gjorde jag nästan första sommaren. Skulle nog köpa en ny bil också, säkert en Tesla, scootern skulle förstås också bli en el-scooter. Sent tillägg fredag kväll – jag lägger till en husbil, det ska bli häftigt.
 2. Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen?
  Lättast att komma på är förstås droger, men är jag ärlig då? Jag dricker öl och snaps, men det är en Melleruds utmärkta pilsner (mellanöl) och en eller ibland två små Ålborgs Jubileum till maten ett par kvällar i veckan. Om vi undantar det så blir droger mitt svar.
  Vad skulle du inte sälja från ditt hem för alla pengar i världen?
  Jag skulle inte sälja mina privata foton, mina minnen av min uppväxt. Bostadsrätten skulle kosta ruskigt mycket innan jag sålde den för den är jag verkligen fäst vid redan nu efter 3 år.
 3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
  Jag lägger nog mer än de flesta på elektronik, dator, smartphone, surfplatta, högtalare, headset, bildskärm mm. Såna är vi väl alla, det som intresserar oss det får kosta.
 4. Vad är något du sällan lägger pengar på?
  Jag lägger väldigt lite pengar på spel. Någon gång i månaden spelar jag V75. I vårt pokergäng, vilar förstås under pandemin, spelar vi om 1-kronor och det kändes tungt när vi slutade använda 50-öringar. Men roligt är det, tänk att stöta på en pott med 2 kronor och de andra lägger sig! Det är lycka!
 5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?
  Det är säkert blommor. 

Torparaden_S_Bergundasjön_Sjötorpet_1969I torsdags körde jag ett Musik-kafé, digitalt förstås via Zoom. Jag kör detta varje torsdag mellan kl. 13:30 – 15:00 i SeniorNet Växjös regi. En av deltagarna gillade min bakgrundsbild på datorns bildskärm och undrade vad det var. Jag förklarade att det är en bild från 60-talet på ett av torpen som tillhörde Teleborgs slott i början på 1900-talet, det ligger en hel rad torp öster om Södra Bergundasjön som tillhörde slottet. Det här torpet heter Sjötorpet, andra torp heter Berlin, Hamburg, Lybäck, Rom, Stockholm, Petersburg, London, Dresden och Vikaholm. Bortsett från Vikaholm och Dresden så finns torpen kvar men idag ligger de inne i bebyggelsen bland andra villor och hyreshus. Hon som undrade vad bilden föreställde berättade då att hon går förbi där så gott som varje dag för hon bor alldeles i närheten, men hon kände inte igen det. Det var lite mer idylliskt på 60-talet innan Växjö växte ända hit ut. Tryck/klicka/zooma bilden så blir den bättre.

Det här inlägget postades i Foto, Humanism, IT-teknik, Kultur, Musik, SeniorNet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredag och 5 frågor en fredag 16/4

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  så fin din smålandsbild är! jag kommer ifrån Blekinge och vi körde ofta en sväng upp i Småland om somrarna. snaps dricker vi två gånger om året, nämligen jul och påsk. Skånsk akvavit är gott.
  jag tycker också att telefoner, datorer och paddor är väldigt roligt. elektronisk baglady, säger mina elaka barn

  • p169sun skriver:

   Jag cyklade en runda sommaren 2019 och fotograferade torpen som de ser ut idag. Nu ligger de mitt inne i bebyggelsen, även om det ser likadana ut idag så var det mer idylliskt på 60-talet.

 2. Geddfish skriver:

  Intressanta svar! Kom på att utöver det jag svarat som jag sällan gör är att lägga pengar på spel.’ Trevlig fredag!

  • p169sun skriver:

   Du får göra som jag gjorde idag. Elisamatilda ändrade andra frågan så jag fick skriva in svaret på den frågan nu ikväll. Det roliga är att tänka till och sedan se vad andra svarar. Ha en skön natt och en härliga lördag!

 3. Paula Merio skriver:

  Härliga ärliga svar! Kan inte säga att vi är lika, men en husbil vore en dröm. Fast, jag behöver en chaufför också….Spel för mig är en stående lottorad, alltså en rad! Om man inte satsar kan man inte vinna men man behöver ju inte satsa så mycket! Är fru fortuna med så duger en rad utmärkt!

 4. p169sun skriver:

  Jo, och det är ju rätt roligt att vinna, även om det bara är en ny lott…

 5. Karoleen skriver:

  Kanske en husbil som har en liten elbil i skuffen? Det är ju väldigt smidigt 😂 Ha en trevlig helg!

  • p169sun skriver:

   Det vore ju perfekt med en liten elbil i skuffen. Häromdagen funderade jag på om vi skulle sälja bilen (bensin) och köpa en liten elbil, bara för stadskörning. När vi sedan skulle köra lite längre sträckor 3-4 ggr om året du kunde vi hyra en större bil. Har inte kommit till skott än. Men det låter förnuftigt i teorin.

 6. Robert W skriver:

  Att spela om enkronor känns som en lagom nivå för pokerspelet. Tänk att vara ett pokergäng och en av de andra spelarna just har spelat bort hela sin månadslön till er andra. Den vänskapen tar nog snart slut.

 7. Kina Hellquist skriver:

  Spel är ingenting för mig heller, och då menar jag spel överhuvudtaget. Jag tycker det är kul med sällskapsspel, men jag struntar fullkomligt i om jag vinner eller inte.
  Husbilssemester har jag varit på två gånger under senare år (ja inte förra sommaren så klart), och det har varit en positiv upplevelse som jag gärna gör om. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s