Fredag 23 april

Fredag betyder ofta Elisamatilda och Fem en fredag och idag handlar det om Veckogöra.

 1. Vad gör du sällan på måndagar?
 2. Vad händer ofta på tisdagar?
 3. Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag?
 4. Vad är det bästa med torsdagar?
 5. Hur ser dagens fredag ut?

Måndagar är det inget särskilt, någon gång hänger jag med på SeniorNet Växjös Applekafé. Oftast är det digitalt, man kopplar upp datorn eller surfplattan via Zoom. Nästa måndag ska de ha kaféet IRL och gå en tipspromenad med hjälp av en app som heter Tipsrundan.

Tisdag är vår ”Lill-lördag” så då blir det alltid lite extra gott att äta och dricka på kvällen.

Onsdag då börjar jag förbereda torsdagens Tema-kafé, digitalt förstås, deltagarna kopplar upp sig via Zoom. Det är också i SeniorNets regi förstås. Det började med att handla om eftersnack till TV-serien Seniorsurfarna. När det tog slut blev det Tema-kafé istället. Temat har varit Musik hela tiden sedan dess.
Jag kollar vad deltagarna skickat in för musikförslag och så funderar jag hur vi ska hantera musiken den här gången. Ibland kan det bli ett quiz, men den här veckan visade jag bara upp listan och så fick de i tur och ordning välja vad de ville höra för musik.

Torsdagen går åt helt och hållet till de sista förberedelserna och att hjälpa om det behövs någon att komma in. Jag öppnar kaféet kl 13 men det startar först kl 13:30. Ibland spelar jag musiken på Spotify och ibland på YouTube. På mitt Spotify finns två spellistor överst, Zoom-kafé Önskelista och Zoom-quiz. Hittar ni mig på Spotify så kan ni spela musiken själva.

Fredagen är veckans skönaste dag, konstigt att det forfarande är så. Jag förstår att det var så när jag jobbade men nu är jag ju ”ledig”, nja jag kan i alla fall göra det jag själv vill göra varenda dag. Idag har vi handlat förstås, sedan har jag cyklat en sväng. Det såg så varmt och skönt ut när jag tittade ut genom fönstret, det var en iskall vind och den var kraftig också. Men ändå uppfriskande. Nu har vi ätit gott och druckit gott också, kollar ibland lite förstrött på Lakers mot Örebro som spelar semifinal i SHL. Igår slutade matchen kl 23:50. Så ikväll orkar jag inte kolla hela tiden.

Här är ett foto på Italienska palatset som jag passerade på min cykeltur runt sjön Trummen. Det är enligt min mening Växjös vackraste byggnad.
IMG_3500_1920x1080

Det här inlägget postades i Foto, IT-teknik, Kultur, Motion, Musik, SeniorNet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Fredag 23 april

 1. bokdamen skriver:

  Låter som det händer en hel del i veckorna. Fin byggnad!

  • p169sun skriver:

   Jo, det gör det. Innan jag pensionerade mig var jag lite rädd för pensionen. Men sedan hittade jag föreningen SeniorNet som jobbar för att hjälpa fler seniorer att bli delaktiga i e-samhället. Så roligt och så rätt, tycker jag. På köpet har jag roligt.

   • bokdamen skriver:

    Seniornet är väldigt bra, de behövs och gör bra jobb! Haft kontakt med dem och det är bra att de finns men nu lite trist med pandemin då många behöver hjälp irl sas. Låter jättebra att du hittade den och har roligt, är viktigt!

 2. Paula Merio skriver:

  Trots pandemin så har du ett digert veckoprogram, vi har inga digitala aktiviteter alls. Synd förstås, men eftersom inte vår medlemmar i PRO är uppkopplade så är det inget alternativ. Snart drar iaf motionsbingot igång igen efter vinteruppehållet. Önskar dig en trevlig helg

  • p169sun skriver:

   Vi i SeniorNet Växjö har pratat om att vi måste få till ett samarbete med PRO, Seniorerna och SeniorUniversitetet. Vi har säkert mycket att ge varandra.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  arbetsveckan sitter fortfarande i. smart att ha lill – lördag på tisdag som annars är en lagom trist dag. jag är med i två bokcirklar på nätet. jag tror på det livslånga lärandet och tycker att det är fint med kurser och utbildningar av olika slag. både på nätet och IRL. som det nu är är det ju nätet som gäller

  • p169sun skriver:

   Det livslånga lärandet är vi helt överens om. När det gäller utbildningar och möten digitalt på nätet så tror jag inte det kommer att försvinna när pandemin försvinner. Det har visat sig ha många fördelar. Under några år i mitt arbetsliv jobbade jag två dagar i veckan i Stockholm, det resandet hade jag sluppit om vi haft Zoom, Teams då.
   I SeniorNet har en del av föreningarna upptäckt att medlemmar som haft svårt att ta sig till våra studielokaler tycker det är suveränt att sitta hemma vid datorn eller surfplattan istället.

 4. Tony skriver:

  Jag har också reflekterat över det att trots jag slutat jobba har jag kvar samma känsla för fredagen.

  • p169sun skriver:

   Det sitter nog rätt djupt. I början på mitt arbetsliv så var det lördagskvällen för då jobbade vi ju på lördagarna. Men på Sparbanken öppnade vi halv tio och så stängde vi klockan ett. Det var inte speciellt ansträngande. Vilken skillnad på öppettider det var på 60-talet, vardagar var Sparbanken öppen 9:30 – 18 och lördagar 9:30 – 13.

 5. Kina Hellquist skriver:

  Du har verkligen fullt upp alla dagar. Då blir det, precis som när man jobbar, något speciellt med fredagar. När jag såg tipsrundan på måndagen så kom jag på att jag någonstans läst om en grupp som promenerade tillsammans. De kallade sig antikrundan! Det tycker jag var fyndigt! 😁 Trevlig helg!

 6. p169sun skriver:

  Kina, 1960 var jag med och startade en ungdomsklubb i bowling. Det var mycket ovanligt då, de flesta som spelade på den tiden var ”gamla” i våra ögon. Jag slutade med bowling i mitten på 80-talet men några av oss som startade Växjö Kägelklubb håller på fortfarande. När de kommer till någon bowlinghall nu för att spela seriematch möts de ofta av ”Kolla grabbar här kommer Antikrundan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s