Fredag 28/5 och Elisamatildas fem frågor

Fem frågor en fredag från Elisamatilda

  1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
  2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
  3. Vad gör andra bättre än du?
  4. När presterar du som bäst?
  5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?

Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
Jag tillhör det gänget som hälsar och ler mot alla grannarna när vi möts, vi är några stycken, sedan hjälper jag de som ber om hjälp med sina datorer/smarta telefoner/surfplattor om jag kan.

Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
Jag har kört rehab-träning regelbundet sedan november förra året då jag skadade min vänstra axel rätt svårt vid ett fall. Envishet är nog inte någon styrka hos mig, men det här har jag hållit fast vid under lång tid och lär få fortsätta med rätt länge till. Men förbättringen är tydlig vecka för vecka. Det är säkert därför det fungerar även för mig.

Vad gör andra bättre än du?
Det är mycket! Egentligen allt praktiskt, jag är definitivt ingen fena på att fixa, om det inte gäller elektronik förstås. Beror förmodligen på att jag är intresserad av elektronik.

När presterar du som bäst?
När jag gör något som intresserar mig, det tror jag gäller alla. Till skillnad från de allra flesta presterar jag bäst på kvällen. Så var det i alla fall när jag jobbade. Under de mest aktiva åren på jobbet så jobbade jag väldigt mycket och bäst resultat blev det alltid när jag jobbade sent på kvällen.

Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?
Jag omnämndes några gånger i lokalpressen som lovande i bowling, mycket längre kom jag väl inte. I de flesta idrottsgrenarna var jag nog rätt medelmåttig men jag gillade att spela fotboll, handboll och basket.

Vill du vara med och svara på Elisamatildas fem frågor så klicka här.

Slutligen lite om journalism

Läste igår på Twitter Magda Gad, krigskorrespondent och Mellanösternanalytiker på Expressen sedan 2015. Hon skrev så här på Twitter igår:
Hur kommer det sig att samtliga svenska medier ger fel information om det dödliga våldet i Sverige? Enligt källan, BRÅ-rapporten, gäller det inte alls hela Europa. BRÅ har jämfört några europeiska länder – inte alla.
BRÅ konstaterar också att vad gäller det dödliga våldet totalt så har det inte hänt mycket i Sverige sedan början av 1990-talet, det är en fortfarande låg nivå. Vad gäller dödsskjutningar i Östeuropa har antalen kraftigt gått NED från en hög nivå, medan i Sverige har det stigit från en nästan icke-befintlig nivå. Antalet dödsskjutningar i Sverige ligger runt ca 45 senaste åren (ökningen skedde tidigare). I Frankrike ligger det på runt 1 800. Helt obegripligt hur uppgifterna presenteras i svensk media. VILL man säga att Sverige har mest dödligt våld i Europa? Andelen som dör av skjutning i Sverige är ca 0,0005 procent av befolkningen och de flesta som är involverade i skjutningar är kriminella, det kan t ex röra sig om uppgörelser. Det här är som att jämföra dödligt våld i Mellanöstern men inte ta med länder som Irak, Syrien, Jemen. Obegripligt.

TILLÄGG: Inte ens hälften av de europeiska länderna är med i rapporten. Vi tar det igen: Inte ens hälften.

Detta inlägg publicerades i IT-teknik, Kultur, Moral, Motion, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredag 28/5 och Elisamatildas fem frågor

  1. Paula Merio skriver:

    Jag vet precis vilka vom väljer att provocerande påstå att allt i detta landet är eländigt. Men ger mig inte in i polemik i detta form, de flesta av oss är kloka och kan dra egna slutsatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s