Fredag den 10 september

Fredag betyder fem en fredag

Elisamatilda ställer fem frågor på fredagarna och vi är ganska många bloggare som klurar och besvarar hennes frågor varje fredag. Klicka på länken och var med du också, det är kul.

 1. Vad har du gjort mest i veckan?
  Den här veckan har jag kört en SeniorNet-kurs och lagt mycket tid på att förbereda nästa veckas två kurser, ett internetkafé och en föreläsning. En av kurserna handlar om sociala medier, den andra kursen och föreläsningen kallar jag ”Bekvämlighet i en ny tid”. Deltagarna är alla seniorer och många behöver lite stöd och hjälp för att hänga med i den i mina ögon fantastiska utveckling som sker nu. Det handlar mycket om smartmobiler och appar förstås.
 2. Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort?
  Det finns alltid saker jag skulle gjort, men jag tror att jag prioriterat rätt den här veckan. Det är inte alltid jag gör det, jag har nog en förmåga att prioritera det jag tycker är roligast istället för viktigast.
 3. Vad har du tittat på i veckan?
  Det har varit mycket idrott. VM-kval mot Grekland, det var inte roligt men Diamond League i förgår och igår var ju sanslöst roligt. Att lilla Sverige har sådana fantastiska världsstjärnor som Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Thobias Montler och Khaddie Sagnia är så himla häftigt. Igår var jag på bio med dottern, en Marvel-film förstås, det finns inte på kartan att hustrun går med på en så’n film men dottern och jag gillar dem. ”Shang-Chi and the legend of the ten rings” hette filmen och den har fått bra kritik. Jag gillade den också.
 4. Hur har du sovit
  Bortsett från i morse har jag sovit utmärkt, somnat så fort jag släckt lampan och vaknat mellan sju och åtta. Men i morse vaknade jag vid halv sex och sedan låg jag vaken till strax före sju då jag steg upp.
 5. Vad ser du fram emot med helgen?
  Det blir mycket att förbereda inför nästa veckas aktiviteter, kurser och föreläsning. Omstart av Internetkafé Tallgården är viktigt, jag har ett rätt stort gäng stammisar och de har längtat efter att komma igång igen. Så på torsdag 5 minuter innan vi startar så kör jag igång det här på YouTube med hög volym, kolla klippet här.

Bilaffärer

Dödsboet efter min farbror innehöll en Volvo 964 2,5 lit. 1995. Den var rätt risig och vi fick igång den några gånger i början. Men den sista tiden har det inte hörts ett knäpp när vi försöker starta den. Vi misstänkte att det hängde på larmet – som fanns men vi inte observerat. Jag kollade med Liljas Bil i Växjö. Först hade jag en trevlig pratstund med en säljare som erkände att en välvårdad 964 kunde var värd en del. Nu var vår 964 långt ifrån välvårdad. Han tyckte att den kunde vara värd 2 000 spänn. Sedan pratade jag med verkstan, den äldste och mest erfarne mekanikern menade att det har inte med larmet att göra. En 964 från 1995 har ett larm som bara påverkar tuta och blinkers, har inte koppling till startmotor eller annat.

IMG_4085_1920x1080Igår la vi ut Volvo 964 2,5 1995 på Blocket för 9 000 kr. Telefonen ringde i ett, det var massor som ville köpa bilen trots att vi inte kan starta den, det skrev vi i annonsen. Vi kunde säkert fått ut mer för bilen men vi ville bli av med den. Så en kille från Falköpingstrakten var snabb på telefonen och han var i Växjö kl 11 i förmiddags med en lastbil. Han kopplade från larmet och då blev det ljud i startmotorn och efter ett tag var bilen startad. Han betalade överenskommet pris och så upp med Volvon på flaket och så tillbaka till Falköping. 9 000 kr är 450% högre än budet på 2 000! Eftersom det var så många som ringde så får man nog anta att 9 000 var ett lågt pris.

Detta inlägg publicerades i Foto, Idrott, IT-teknik, SeniorNet, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Fredag den 10 september

 1. Kina Hellquist skriver:

  Vad härligt det är att titta på folk som kan dansa!
  Vad aktiv du är Janerik! Och vilken tur att ni la ut bilen på Blocket. Ha det gott!

 2. p169sun skriver:

  Det brukar vara ett 20-tal deltagare på internetkaféet och när jag spelar det här klippet så åker mungiporna upp på alla deltagarna och även på mig. Var det roligare/svängigare musik på 50-60-talet?

 3. BP skriver:

  Stort GRATTIS till försäljningen av Volvon:-) Det var säkert ett ”underpris”, men om man vill bli av med något hellre det än att bilen är kvar och gör ingen nytta.
  Så du är en fena på ”tekniken”. Kul att du lär upp oss gamlingar. Ja inte mig då, men alla som vill lära sig mera. Skoj att du håller sådana kurser. Känner fler i min ålder som drar sig för att swisha pengar eller att använda Bank-ID. Ofta varken vill eller kan de…

  PS. Jive-klippet – vilka minnen! Den musiken var faktiskt inne både på 1960- och 1970-talet. Klippet är underbart:-) DS.

  • p169sun skriver:

   Ja, vi hörde rykten om att Volvo 964 var väldigt efterfrågad men ingen som sa så var beredd att betala något för ”skrothögen”. En mejlade och skrev att vi inte skulle sälja den för mindre än 20 000! Kollade med Volvohandlaren i Växjö, ”ja, en välvårdad 964 kan vara värd en del”, men vår kunde han tänka sig att betala 2 000 kr för.
   Det verkar som bilhandel idag är som hästhandel var på 30-talet…
   Men jivedansen med Eiffeltornet i bakgrunden, jag har förresten stått på den platsen för några år sedan, är så härlig.

 4. Tony skriver:

  Man kan alltid vara efterklok angående priser, men lägger man sig rätt och inte tror att prylarna man har är guld värda så för man ofta sålt dem. För de som kan bilar är denna Volvo ingen match att fixa till. Bara det där med larmet… så startade bilen vem hade tänkt på det av oss noviser.

  • p169sun skriver:

   När jag frågade en erfaren mekaniker hos Volvohandlaren om larmet fick jag till svar att larmet i en 964:a från 1995 har inget med startmotorn att göra, det går bara mot blinkers och tuta. Hoppsan!

 5. Karoleen skriver:

  Jag tycker det är super att du lär seniorer ny teknik, det får dem att inte uteslutas i världen. Jag tänker ofta på äldre som tyvärr sitter själva och är ensamma för att de inte får träffa några andra än hemtjänsten.

  • p169sun skriver:

   Det är dessutom väldigt roligt att träffa äldre, de har så mycket erfarenheter med sig. Jag lär mig själv massor, inte minst pga deras frågor.

 6. Susjos skriver:

  Full fart här inne hos dej!
  Ha en fortsatt fin helg!

 7. Sognafaret skriver:

  Hverdagene blir gjerne litt sånn, mye som skjer og mye som skal forberedes. Jeg har tatt meg noen dager ferie neste uke, så det blir langhelg her.

 8. Scylla skriver:

  Den där Volvon ser ju riktigt stilig ut! Fint med SeniorNet-kurs. Tyvärr verkar många inte ens vilja lära sig. Min mamma är helt hopplös. Hon jobbade tidigt med dator (ordbehandlare) och fortsatte att använda dator dagligen efter pensionen, men nu har det tagit stopp. Jag har fixat bank-ID etc åt henne, men hon blir bara helt sönderstressad när hon ska in och betala räkningar och vägrar ens försöka lägga in pappersfakturor, utan skickar dem med posten i stället. Tyvärr är hon så långt bort att jag inte kan sitta med henne och inte har vi samma bank så att jag kan lotsa henne per tel.

 9. p169sun skriver:

  Nja, den hade en gång varit stilig, Volvon. Idag var den rätt risig men tydligen är i alla fall motorn eftertraktad.
  Det är tråkigt när de äldre – många i min ålder – inte vill/vågar/orkar lära sig nytt. Jag önskar att alla var som min granne, hon är 91 år i oktober och så envis som det bara går att vara. Hon vägrar acceptera att hon inte kan! Hon försöker själv ett bra tag och går inte det så ringer hon mig så jag får hjälpa henne förstå hur hon ska göra. Egentligen är den nya tekniken lättare än det någonsin varit tidigare, men man måste våga sig på den och försöka.
  När barn som inte ens börjat i skolan kan hantera en smartmobil och surfplatta då kan det ju inte vara så svårt. Men, att ha någon nära som kan visa när det hänger upp sig är förstås det allra bästa. Försök peppa din mamma, jag hoppas det lyckas för livet blir så mycket bekvämare och även roligare med en smartmobil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s