Fredag den 17 september

Fredag och Elisamatildas ”Fem en fredag”

Den här veckan får vi fem frågor om ägodelar av Elisamatilda. Klicka på länken och klura på frågorna du också. Här är Elisamatilda.

Här är veckans frågor:

 1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
 2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
 3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?
 4. Vad har du någon gång lånat av en granne?
 5. Vilken ägodel har följt dig genom livet?

Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?

Datorer, jag har tre laptops, innan jag köpte den senaste så använde jag två av dem, en använde jag privat och den andra när jag körde utbildningar. Men när jag köpte den nya så får de andra samla damm för den nya är så mycket bättre. Tre externa hårddiskar har jag också, det är kanske inte så många som har, eller har behov av. Så är det ju idag, man köper inte en laptop/smartphone för att den är kass. Man köper en ny därför att den är så mycket bättre.

Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?

En bra borrmaskin saknar jag, inte ofta men när jag behöver borra så har jag bara en väldigt åldersdigen borrmaskin och många borr har jag inte heller.

Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?

Min dator eller iPhone får ingen låna, möjligen kunde en riktigt god granne få låna min iPad en kväll.

Vad har du någon gång lånat av en granne?

När jag bodde i villa lånade jag ofta verktyg av en av grannarna som också var en riktig vän. Han hade massor av riktigt proffsiga verktyg.

Vilken ägodel har följt dig genom livet?

Det är nog ett antal böcker som jag haft väldigt länge och som jag aldrig kan tänka mig lämna. Med flaggan i topp av C.S. Forrester om Captain Horatio Hornblower och fregatten Lydia under Napoleonkrigen. Älska dig själv av Wayne W Dyer. Innan jag läste Med flaggan i topp hade jag bara läst pocket (kiosklitteratur), jag var nog 14-15 år då.

Kollo för seniorer

IMG_9828_1920x1080Idag har jag hållit en föreläsning ”Bekvämlighet i en ny tid” på ett 3-dagars kollo för seniorer. Det var PRO Kronoberg som arrangerade detta. De var på Sjöstugans Camping utanför Älmhult vid sjön Möckeln. Det låg naturskönt vid Möckelns strand. Jag fick avsluta kollot med att prata om smartmobiler och appar som gör livet både bekvämt och roligt.
Nästa vecka är det ett nytt kollo.

Detta inlägg publicerades i Foto, Kultur, Miljö, SeniorNet, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fredag den 17 september

 1. Scylla skriver:

  När jag köpte ny telefon för ett par veckor sedan så var det faktiskt för att den gamla var kass. Baksidan höll på att släppa och plötsligt funkade inte mina hörlurar i uttaget. Jag måste köpa ny dator också och det är för att denna är kass. Får installera om nätverkskortet stup i kvarten. Köpte ett externt, men det funkar inte. Datorn verkar inte känna av det. *muttermuttermutter*

  • p169sun skriver:

   Jo, det har hänt mig också. Jag hade en Lenovo laptop rätt länge, den var riktigt bra men till slut så la den också av. Men jag köpte en ny laptop och fick hjälp att flytta alla mina filer till en extern hårddisk. Nu försöker jag ha nästan alla filerna i OneDrive, Microsofts molntjänst. Då är är det ingen större skada om datorn kraschar.

 2. BP skriver:

  Du verkar vara en ”datanörd” och då är det fullt förståeligt att du inte äger en ”riktig” borrmaskin. Det går liksom inte ihop;-) Skojar bara;-)
  Här är det tvärtom. Har massvis med verktyg som jag inte använder, men jag har inte ens en iPad…

  • p169sun skriver:

   Synd att du inte bor nära mig, då kunde vi byta prylar eller låna prylar av varandra. Kanske skulle vi kunna komplettera varandra rätt bra.

 3. bokdamen skriver:

  Teknikgrejer ja, jag har en del, fyllts på lite undan för undan men jag har nog mindre än måna andra i min närhet.

 4. p169sun skriver:

  Nja, man behöver inte så många, jag känner många som bara har en smartmobil och de klarar sig bra med det. Men när man blir lite äldre är det skönt med en surfplatta och lite större text.
  För mig är datorn roligast men min iPhone står för min bekvämlighet, jag kan betala med den, jag parkerar med den, åker buss med den, köper bio- och konsertbiljetter med den.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 38: Utflykt - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s