Fredag den 24 september

Igår var jag rätt stressad eftersom jag hade jobb både fm och em, så blir det i två veckor till. På förmiddagen är det Internetkafé Tallgården. Sedan snabbt hem och äta för att sedan åka in till Residenset och köra kurs med Bröstcancerföreningen Kronoberg. Men det blev lite extra jobbigt tror jag för att onsdagen som jag kunde haft till förberedelse försvann då jag hade en föreläsning på Pensionärskollot på Sjötorpet i Älmhult. Även om jag tycker det är roligt blev det lite för mycket och jag kände mig stressad och var inte nöjd med vare sig internetkaféet eller kursen den här veckan. Föreläsningen på kollot däremot tyckte jag gick suveränt. Ja, ja det blir nog bra nästa vecka.

Ynkligt Sundh! Du har ju massor med ledig tid, det är ju rena semestern. Nu får jag planera lite bättre så blir det suveränt bra.

Elisamatilda och fem en fredag

Nu är det dags att klura lite runt Elisamatildas fem frågor. Det är en rolig aktivitet varje fredag numera, vill du vara med så klicka här så kommer du till Elisamatildas blogg.

Här är den här veckans frågor:

Vad gjorde du senast på en ö?
När var du senast på en båt?
När hamnade du senast ute på djupt vatten?
Var åker du för att andas frisk luft?
Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?

Vad gjorde du senast på en ö?
Det var den 26 maj 2020, då hustrun och jag gjorde en liten bilutflykt till Öland. Det hade jag ju aldrig kommit ihåg utan den här bloggen. IMG_1847_1920x1080

Rättelse, detta stämmer inte. Kom just på att våra grannar i Sandsbro från 70-talet som vi besöker i Södra Kärr varje år för att fira Midsommar och Nyår, de bor på en ö. Det är visserligen en bro som är max 10 meter från fastlandet till ön. Men där var vi i år 25 till 27 juni. 

KosNär var du senast på en båt?

Det var väldigt länge sedan, först trodde jag det var i slutet på 90-talet då vi hade en egen liten motorbåt, en Uttern 495 HT. Men sedan kollade jag bloggen under Greklandsresor. 2003 var vi i Grekland på Kos och där åkte vi på en båtutflykt. Här är en bild därifrån. 

Kos i september 2003 var förresten en suverän semester. George Hatzimihail! Han var ägare och entertainer på vårt hotell som hette Hotel Alice Springs. 

När hamnade du senast ute på djupt vatten?
Igår! När jag körde kurs om sociala medier, jag hamnar ofta på djupt vatten. Bokstavligt talat var det däremot länge sedan jag var på djupt vatten, tror det var på Zakynthos i Grekland, vi åkte båt till en vik där det låg ett strandat fartyg. Då fick vi hoppa i från båten som låg en bit ut och simma iland. Jag klarade det utan att drunkna. Klicka här så kan du se en bild på Shipwrek beach på Zakynthos som finns på sajten Kalimera.nu.

BokhultetVar åker du för att andas frisk luft?
Oftast blir det nog om jag cyklar till Bokhultet, det är en vacker bokskog som ligger vid Södra Bergundajön i Växjös västra utkant. Det finns många cykel- och promenadvägar där.

Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?
TänndalenJag är inte speciellt frusen av mig men jag minns på 80-talet var vi fyra kompisar som åkte till Tänndalen varje vår och åkte skidor en vecka. Det var utför alla dagar utom en, då vi gick på tur på fjället. Men när vi  åkte utför så var vi i backen när de öppnade, vid 12-tiden gick vi in i serveringen och drack en stor kopp choklad med grädde och så en enorm kanelbulle. Jisses vad gott det var och varma blev vi. Sedan fortsatte vi i backarna tills de stängde. Bilden är från när vi gick på tur.

Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, Kultur, Resor, SeniorNet, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredag den 24 september

 1. BP skriver:

  Du är då verkligen än aktiv och busy pensionär. Å om du befinner dig ofta på djupt vatten när du håller kurser om sociala media då skulle jag ha drunknat för länge sedan;-)
  Gissar att du även åkte skidor i alperna. Då var de glühwein som gällde. Å den drinken värmde verkligen. Dessutom fick man vingar på köpet;-)

  • p169sun skriver:

   Jo, jag är glad att jag hittade föreningen SeniorNet precis när jag pensionerade mig vid 67. Jag tycker om att träffa människor, att prata och dela med sig av sina erfarenheter. Jag har lärt mig jättemycket när jag hållt kurser.
   Alperna blev det bara två gånger Bovec i Slovenien var vi tillsammans med våra grannar en påsk och sedan var vi i Bad Gastain också vid ett tillfälle, tror att badet i de varma källorna (radon) och bastubadet var det som gjorde störst intryck. Men svenska fjällen och Tänndalen, där vi många gånger.

 2. Karoleen skriver:

  Härliga bilder, och visst är det underbart att ha en blogg för att minnas allt man har gjort? 😉

  • p169sun skriver:

   Jo, jag har starka minnen från många grekiska öar tack vare bloggen. Inte minst fotona som jag har publicerat från alla resorna. Det är många människor jag minns så starkt nu i efterhand. George på Korfu som lärde mig uppskatta Sambucca, George Hatzimihail i Lambi på Kos. På Santorini hade vi en lunchrestaurang vid stranden i Perivolo, ägaren spelade Dean Martin, bara Dean Martin hela tiden. Och naturligtvis många fler härliga människor.

 3. Sognafaret skriver:

  Jeg har også vært på båtutflukt når vi var på ferie i Hellas. Det begynner å bli noen år siden sist.

  • p169sun skriver:

   Ja, vår senaste resa till Grekland var till Platanias 2008, då började ekonomin gunga i Grekland och då valde vi andra semestermål. Men Grekland bär jag i mitt hjärta, det är ett underbart land som gett mig många härliga minnen.

 4. Scylla skriver:

  Ha ha, jag var också helt fel ute när det gällde ön. Skrev Rhodos, för två, tre år sedan, när jag i själva verket var på Tjörn för en månad sedan, vilket jag insåg först idag. Bokskogar är väldigt fascinerande för mig som bara bott i Stockholm och Dalarna.

  • p169sun skriver:

   Det är lätt att glömma det som ligger nära till hands. Bokskogar är fantastiska, jag tycker det är som att komma in i en stor sal med väldigt högt i tak! Jag har tre bokskogar i Växjö.

 5. Susjos skriver:

  Vad gjorde man utan bloggen , där kan man kolla upp det mesta! Å Zakynthos, en av mina favoritöar i Grekland, å visst har jag sett det häftiga vraket där på stranden, men uppifrån, vi åkte nämligen MC dit, en fantastisk vy!
  Bokskogar är så häftiga, finns ju inga här uppe i storstan!
  Svar: Älskar google maps när jag är ute och kör bil, men när jag ska gå på gångvägar där inga gatskyltar finns, jösses va svårt det blir då! Har noll lokalsinne!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Zakynthos, jag minns att vi höll på att bli kvar över natten på flygplatsen. Planet från Malmö var försenat och flygplatsen stänger ovillkorligen kl 24:00. Vi fick vara med om den snabbaste boardningen som skett och planet lyfte 2 minuter före midnatt. Tydligen stänger man flygplatsen av hänsyn till sköldpaddorna, om flygplatsen är upplyst är det ljusare inåt land än ut mot havet och de nykläckta sködpaddorna kryper åt fel håll.
   Ha det skönt i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s