Fredag den 8 oktober

Elisamatildas fem frågor en fredag

Den här veckans frågor från Elisamatilda handlar om humör. Vill du vara med så klicka här.

 1. Hur mycket har du skrattat i veckan?
  Lite som vanligt, för mig är det ganska mycket skratt. Jag har lätt för att skratta, vilket förstås är en gåva att vara tacksam för. I torsdags förmiddag på Internetkafé Tallgården, vi är ett rätt tajt gäng och vi skrattar ofta. På eftermiddagen körde jag en Facebook-kurs för Bröstcancerföreningen Kronoberg, det är också ett glatt gäng damer som skrattar mycket.
 2. När har du känt dig som sämst?
  Det var de två senaste nätterna, har sovit dåligt, det händer inte så ofta, men nu hände det både natten till torsdag och natten till fredag. I onsdags kväll berodde det säkert på att jag kände mig lite osäker på kursen med Bröstcancerföreningen. Men det var förstås onödigt.
  Igår kväll (eller snarare i natt lite efter midnatt) kunde jag inte somna eftersom jag hade något som retade i halsen och jag hostade men det hjälpte inte. Lite efter klockan ett steg jag upp och gick och satte mig en stund i vilfåtöljen, det kändes lite bättre där. Efter en halvtimme gick jag tillbaka till sängen och nu somnade jag och jag sov länge, till kvart i nio i morse.
 3. Vad har fått dig att byta humör?
  IMG_4811_1920x1080När jag vaknade i morse var jag pigg igen och det blev ännu bättre ju längre dagen har lidit. Solsken och blå himmel på hösten är fantastiskt vackert och får mig att må bra.
 4. Vilken dag fick dig att längta till helg? 
  Trots att jag är pensionär så längtar jag nästan alltid efter fredag kväll. Det är fortfarande så att fredagskvällen med hela helgen framför sig är lite extra.
 5. Vad skulle du ge för betyg på veckan?
  4 av 5. Jag har haft bättre veckor, men det har varit roligt den här veckan också.
Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, Miljö, SeniorNet, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Fredag den 8 oktober

 1. BP skriver:

  Det är verkligen full fart på dig! Så egentligen borde du sova som en klubbad oxe efter alla aktiviteter;-)
  Min kompis som också är pensionerad tycker också att fredagar fortfarande är något alldeles extra. Den känslan har jag inte längre.
  Å visst var det helt underbart med sol och 16 grader idag:-)

  • p169sun skriver:

   Det är egentligen inte så mycket. Jämfört med för nio år sedan då jag jobbade.Då hade min tillvaro nu varit semester.
   Dessutom gör jag numera bara det jag verkligen vill själv.
   Jag älskar höstdagar som den idag. Men regniga höstdagar som tidigare i veckan är skit.
   Ha en härlig helg!

 2. Sognafaret skriver:

  Man skal ha litt humor i hverdagen og man kan da godt le litt for seg selv også. Man trenger ikke være flere for å være blid.

 3. it_is/Anette skriver:

  Härligt att läsa positiva svar på frågorna, och att läsa hur bra veckan varit. Hoppas att din helg fortsätter på samma sätt 🙂

  • p169sun skriver:

   Lördagarna är garanterat sköna, då badar brorsan och jag bastu på eftermiddagen. Det är en skön tradition vi har haft ganska länge nu.

 4. Karoleen skriver:

  När sömnen inte blir bra tycker jag att man påverkas väldigt mycket, trist men förståligt eftersom man verkligen behöver sömn för att låta hjärnan vila. Hade också några svåra nätter i veckan, och kände ligninet hundra då.

  • p169sun skriver:

   Jag tror på att inte bekymra sig för mycket. Om man tänker för mycket på det blir det svårt att slappna av, vilket behövs för att somna.

 5. Scylla skriver:

  Sol och ljus gör verkligen sitt till för humöret. Jag blir mer och mer känslig för mörker och mulna dagar ju äldre jag blir. När jag var yngre älskade jag natt och mörker, höst och vinter, kyla och regnrusk, men så är det sannerligen inte längre.

 6. Jag undrar också var jag hittade dom första 5 frågorna, men nu finns där 10 frågor eftersom jag till slut (!) hittade dom som var aktuella den här veckan.
  Jag är också en person som skrattar mycket, eller jag kanske ska säga att jag fnissar mycket, för det gör jag…..och är tacksam för!
  När det gäller racing så är jag inbiten fantast beroende på att min gubbe och jag var i branschen tidigare. Men förutom F1 så älskar jag Nascar. Det senare är nästan bättre eftersom man aldrig vet i förväg vem som ska vinna. Men eftersom jag är en stor fan av Hamilton så är man ju glad när det går bra för honom – även om det kan bli lite tjatigt….. *fniss*
  KRAM/Susie

  • p169sun skriver:

   Nja, Nascar är jag inte intresserad av. Man ska nog vara lite insatt i branschen för att uppskatta den tävlingen. Ha en skön helg.

 7. Susjos skriver:

  Härligt med mycket skratt! Tusen tack för youtube-klippet, det gjorde min kväll här, och ja gkan lite gladare i hågen cykla till mitt nattjobb!
  Ha en fortsatt fin helg! ( och Grattis i efterskott!)

 8. bokdamen skriver:

  Skratt gör skillnad och förgyller vardagen. Vi skrattar ofta på jobbet. Du verkar vara en engagerad person. Roligt att läsa dina positiva svar!

  • p169sun skriver:

   Ja, jag tror att det är viktigt både för själen och för kroppen att skratta. Så jag gillar att umgås med positiva människor, då blir det oftast roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s