Fredag den 5 november

SeniorNet-kurser

Igår förmiddag körde jag Internetkafé Tallgården och jag vet inte för vilken gång i ordningen så kom Länstrafiken Kronobergs app upp på agendan.
Förra fredagen svarade jag på Elisamatildas, fem frågor en fredag, att mitt favoritord var gränssnittslogik! Länstrafikens app saknar fullständigt gränssnittslogik, inget annat kan förklara att så många människor gör fel när de köper biljett i denna förbannade app. Du kan köpa biljett till Älmhults lokaltrafik och till Växjö lokaltrafik. Växjös lokaltrafik är oerhört mycket större än Älmhults lokaltrafik men Älmhult är default i appen. Det kan inte vara svårt att default är den plats du är på, det finns ju en GPS i mobilen. Nästa fråga är biljetten du köper aktiveras direkt om du inte aktivt väljer att inte aktiver den. Varför är det default att aktivera biljetten? Om man släcker aktiveringen när man handlar så kan man aktivera biljetten precis innan man åker. I det gamla systemet när du betalade för resan genom att blippa ditt resekort när du steg ombord på bussen så aktiverades din biljett i det ögonblicket.
Efter aktivering både i det gamla och det nya systemet så gäller biljetten i 2 timmar. Orsaken till att appen kom upp igår var att en person hade köpt biljett i förgår för att åka igår men eftersom hen inte ändrade till aktivera senare så var biljetten redan utgången när hen skulle använda den.

Dagens fem en fredag v. 43: Successivt

Frågorna ställs som vanligt av Elisa på sidan Elisamatilda. Efter lite klurande och koll på vad andra svarar blir det här mina svar.

Vad börjar svårt men blir lättare?
Så har det alltid varit för mig, det är jobbigt att stiga upp på morgonen, det har blivit lite lättare med åren. Jag vill gärna vara uppe en stund också innan jag äter frukost, jag förstår inte hur någon kan tycka frukost på sängen är gott. Men se’n blir det bara bättre och bättre ju längre dagen har gått.

Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?
När jag lär mig något nytt på datorn eller mobilen, när jag kan det så är det ju inte lika roligt längre. Elisa’s svar kan jag köpa, några få gånger har jag haft 4 rätt på V75 efter 4 lopp, då är det spännande. En enda gång har det fortsatt hela vägen till 7 rätt. Spänningen tog slut när jag såg oddsen, det lite över 200 spänn på 7 rätt. Men det var kul ändå.

Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?
Jag är en riktig gottegris, jag kan äta upp en påse Polly på en halvtimme, de är så himla goda i början men äter jag för många så är de inget goda i slutet.

Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?
Fysiskt arbete eller träning är inget jag gillar, inte förrän det är klart. Då känns det riktigt skönt.

Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?
Jag både går, cyklar och kör bil långsammare idag än jag gjorde för 10 år sedan. Den sista delen om bilkörning beror nog på att man blir klokare med åren, de andra två sakerna beror bara på åldern, tror jag.

Den här bilden tog jag i måndags morse när jag steg upp. När jag drog upp rullgardinen i sovrumsfönstret så gick jag direkt och hämtade kameran, sedan öppnade jag fönstret och tog ett par kort. Det här tycker jag bäst om. Klicka/tryck/zooma bilden så blir den bättre.
IMG_4951_1920x1080

Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, Kultur, Resor, SeniorNet, Trafik, Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Fredag den 5 november

 1. bokdamen skriver:

  Vilken underbar bild! Här lyste solen igår efter regn, dimma, mörker, hade nästan glömt hur solen ser ut. Inte någon morgonmänniska, och mörkret är inte kul. Trevlig helg!

  • p169sun skriver:

   Nej, jag längtar också redan efter ljuset. Förr gillade jag vinterhalvåret nästan bättre än sommaren, men det har ändrats med åren. Ha en skön helg, du också!

 2. Sognafaret skriver:

  Utrolig hvor enkelt ting blir med litt trening. God helg!

 3. BP skriver:

  Bilden är helt fantastisk – hela omgivningen glöder:-)
  Även här i huvudstaden har man ändrat systemet för att åka kommunalt. Bortsett från att det har blivit dyrare (såklart) är det lika krångligt som ert system i Småland.
  Vad gäller Elisas frågor håller jag med om det mesta, speciellt frukost på sängen;-)

  • p169sun skriver:

   Gränssnittslogik betyder för mig att det faller sig naturligt hur man ska göra. Det gör det inte i den nya appen. Men jag tror de rättar till det så småningom. Ha det bra!

 4. Kina Hellquist skriver:

  Härlig bild! Men den verkar vara tagen tidigt! 😄 Ditt svar på fråga 1 kunde lika gärna ha varit mitt. Förutom att jag inte kan äta direkt på morgonen, så avskyr jag också brödsmulor i sängen! Godiset håller jag också med om. Ha nu en trevlig helg!

  • p169sun skriver:

   Nja, tidigare hade jag räknat det här som mitt i natten en ledig dag. Numera är klockan sju på morgonen nästan normalt. Ha en skön helg du också!

 5. Vacker himmel, jag väntar och väntar att mornarna ska bli lättare, normaltid nu underlättar, träning är viktigt för mig nu, för hälsan – och för att orka med barnbarnen, i veckan var jag i badhuset med tioåringen, kul att göra saker tillsammans. Kör mer sällan nu, gratis buss varje kvart, det mesta går långsammare, får börja i tid 🙂

  • p169sun skriver:

   Jag borde träna mer än jag gör, det är viktigt när man blir äldre att träna. Om det inte regnar imorgon kväll eller måndag kväll ska jag cykla till Skogslyckans kyrkogård och ta lite nattfoton där man ser alla ljusen som finns vid gravarna nu. Det är så vackert.

 6. Scylla skriver:

  Gränssnitt ja… Själv blir jag galen på Pascal, det system där man förskriver läkemedel till dem som har dospåsar. Har man dospåsar så ska det vara den gällande läkemedelslistan. Men i Pascal går det inte att lägga in läkemedel utan att samtidigt skriva recept. Det finns dock en MASSA läkemedel som man aldrig skriver recept på, eftersom de bara ges inom vården. Läkemedel som doktorn ändå behöver veta att man tar. HUR svårt kan det vara, liksom, att ändra detta så att man inte behöver skriva recept när man ordinerar? Och så blir jag galen på de där rutorna som hoppar upp på vissa hemsidor, där de vill att man ska betygsätta hur användarvänlig sidan är. Men hur f-n ska man kunna svara på det innan man ens hunnit använda sidan. När man tittat färdigt och eventuellt skulle kunna tycka något, så är rutan borta.
  Jag gillar inte heller att äta frukost direkt. På helgerna blir det vanligen efter två baljor kaffe, framåt lunch så där. I veckorna äter jag en macka i bilen, det är först då jag inte är sönderstressad utan kan slappna av lite. Och Polly är väldigt gott 🙂
  Fantastisk bild, vilken glöd!

  • p169sun skriver:

   Jag blir också galen på dåliga appar, som väl är finns det många bra också. Men det skulle inte behöva göras några dåliga appar idag. Det är en sak som är rolig med hösten, det är så vackert i naturen och det är så’na färger. Men vintern kunder vara mycket kortare tycker jag. Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s