Fredag 3/12 och Fem en fredag

Fredag betyder Elisamatilda och fem frågor

Varje fredag får vi, som vill, fem frågor av Elisa att klura lite över. Var gärna med du också, klicka här så kommer du till Elisamatildas blogg. Här är den här veckans frågor om Mummel.

 1. Vad har du gjort som alla andra i veckan?
 2. Vad har varit otydligt den senaste tiden?
 3. Vad har du varit tyst om i veckan?
 4. Vad knorrar hos dig?
 5. Vad har funnits en antydan av i veckan?

Vad har du gjort som alla andra i veckan? (Åtminstone de i södra Sverige)
Har kollat vilka skor jag ska ha nu när det är fullt med snö. Hittade ett par boots, men upptäckte att de var inte så värst sköna så jag provade ett annat par. De hade till och med broddar som jag kunde fälla ut, men de var inte sköna det heller. Vad har hänt med mina fötter, eller har jag blivit kräsen?

Vad har varit otydligt den senaste tiden?
Ja, jag undrade i onsdags om jag skulle kunna ta mig till Araby och Tallgården på torsdagsmorgonen. Det var osäkert på grund av all snön. Men det gick bra, bara jag kom ut på lite större gator. Gatan utanför vårt hus var inte skottad så det var lite besvärligt att ta sig fram men sedan körde jag bara sådana gator som bussarna kör och de var förstås skottade. Men vi blev inte mer än hälften mot vad vi brukar vara på Internetkaféet på Tallgården. Men vi hade roligt ändå, i slutet körde jag lite musikquiz som jag tycker är himla roligt. Jag spelade bland annat 1 takt av Ljuva sextital med Brita Borg, trodde inte någon skulle ha en aning. Men vi har en äldre man bland deltagarna, jag tror han tog varenda låt jag spelade och han klarade denna också. 

Vad har du varit tyst om i veckan?
Jag känner inte att det varit tyst om någonting, det har pratats väder, covid-19 och 3:e dosen och den nya varianten. Naturligtvis mycket om att vi har en kvinnlig statsminister. Det var väl på tiden, eller?

Vad knorrar hos dig?
Jag knorrar lite över min högra fot, den värker. Jag tror det är en inflammation men nu känns det bättre så jag får väl avvakta en vecka till innan jag går till vårdcentralen.

Vad har funnits en antydan av i veckan?
Vinter, riktig vinter! Jag gillar snö, men avskyr slask, så jag hoppas verkligen att den får ligga kvar. Det behöver inte komma mer på ett tag för vi fick rätt mycket onsdag och torsdag den här veckan. Visst vore det kul om vi äntligen kunde få en vit jul.

Den här bilden är från vår gård ett par dagar före snöfallet den här veckan.
IMG_5048_1920x1080

 

Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, IT-teknik, Musik, Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Fredag 3/12 och Fem en fredag

 1. Susjos skriver:

  Just idag tog jag upp mina kängor med broddar från källaren, passade bra idag på min promenad, vi har ju fått lite snö här i storstan också.
  Kul med musikquiz! Å visst är det trevligt om lite snö ligger kvar och att det inte blir slask, vi får väl se hur det blir framöver.
  Hoppas din fot blir bättre!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Jag försöker rätt ofta få in ett musikquiz i mitt internetkafé. Det brukar alltid höja stämningen. Ha en skön helg du också!

 2. Visst vill vi gärna ha en vit jul! Utan slask!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  håller med om att slask och smutsig snö är det värsta som finns. om det måste vara snö får den gärna vara torr och vit. musikquiz är roligt

 4. glad att bussarna sköter sig, ibland lite längre väntetid

  • p169sun skriver:

   Jag har lyckan att bo vid en hållplats där 3 linjer passerar, alla går in till centrum. Behöver aldrig titta i förväg när bussen kommer.

 5. BP skriver:

  Ju äldre man blir desto mera kräsen blir man. Eller fötterna blir det i alla fall. Tog fram mina Icebugs i början på veckan redan. Men det var inte ens halt trots många minusgrader. Men så har vi inte fått några snömängder heller, bar fem millimeter i skrivande stund. Å slaskigt blir det ju automatiskt i en storstad, åtminstone här i Stockholm.
  Internetcafé och F&S motionspass för äldre är nog de events som drabbas värst av 10 minusgrader och snö. Hoppas att snön smälter snart och att din for slutar knorra.

  • p169sun skriver:

   Ja, vissa saker är jag nog mer kräsen på, skor är nog en sådan sak, högtalare är en annan. Jag blir definitivt störd när hustrun lyssnar på radion direkt ur mobilen istället för att använda någon av de bluetooth-högtalare vi har. Andra saker är det nog tvärt om att det idag inte är så noga.
   Men jag håller inte med dig om snön BP, jag vill gärna att den ligget kvar hela december, men det behöver inte komma mer än vi har nu. De stora vägarna och gatorna inne i city blir det förstås rena med hjälp av både värme och salt, och det är ju bra. Ha det gott!

 6. Scylla skriver:

  Vi har ju inte fått så mycket snö här uppe. Det kom lite först igår. Fast vi har haft vitt av frost en tid. Fötterna förändras med åren, de ”flyter ut” lite, ”polstringen” blir sämre och oftast blir det åtminstone mindre felställningar i lederna eller artrosförändringar. Jag har alltid varit noga med skor, men jag märker av det ändå, trots att jag inte är lastgammal.

  • p169sun skriver:

   Jag har aldrig tidigare haft någon problem med fötterna, men när jag var på vårdcentralen så tyckte läkaren att jag behövde inlägg i skorna för lite plattfot var jag. Så jag hoppas det här hjälper nu.

 7. I ärlighetens namn är det svårt med skor. Så vet inte om det handlar om kräsenhet eller att det faktiskt inte finns bra skor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s