Fredag den 8 april

Fredag betyder Elisamatilda och idag är det Fem en fredag v. 14: Verb.
Vill du vara med så klicka på länken till Elisamatilda.

Här är den här veckans frågor att fundera över:

 1. När lånade du senast?
 2. När badade du senast?
 3. När betalade du senast?
 4. När väntade du senast?
 5. När spelade du senast?

När lånade du senast?
När det gäller pengar måste det vara riktigt länge sedan, förr lånade jag ganska ofta men idag har jag ju alltid pengar med mig, i och med Swish. Men senast jag lånade något annat var nog när jag lämnade in bilen på service för några månader sedan, då fick jag låna en bil av verkstan den dagen.

När badade du senast?
Oj, när vi bodde i villa hade vi faktiskt badkar men det var sällan jag använde det. Men det finns ju många ”bada”. Jag badar bastu så gott som varje lördag. När jag badade i havet senast, är ganska många år sedan nu. Jag badade i en pool med havsvatten när vi var på spa i Varberg för några år sedan. Bortsett från bastubad blir det inte så många bad numera.

När betalade du senast?
Det är ju lätt att kolla idag, när man är kontantlös som jag är. Swishade gjorde jag i lördags till Radiohjälpen. Kortköp med Apple Pay var i onsdags då jag handlade åt dottern som var sjuk med covid då, men idag jobbar hon igen. Det är ju inte bara det att det är sanslöst bekvämt utan kontanter, jag har ju stenkoll vad jag gör av pengarna.

När väntade du senast?
Det var igår kväll, jag hämtade hustrun inne i stan hos en väninna där de haft ”symöte”, fast de sysslar inte med handarbete idag. Det är bara umgänge med mat och vin. Jag fick vänta en stund innan de kom ut.

När spelade du senast?
Det var i lördags, jag spelade på ATG, en V75:a och två V&P (Vinnare och Plats). 6 rätt på V75 och en vinst på 30 spänn på satsade 47 dvs minus 17 kr! 19 kr vinst på ett av V&P-spelen på spelade 20 kr. På det andra V&P-spelet blev det ingen vinst alls, alltså 20 spänn back. Så lördagens spel var ju rena vinsten – nöjet kostade bara 38 kronor.

Ha en skön helg alla, jag ska gå på PM & Vänner om en stund sedan ska jag se och höra Maria Lundqvist.

Annons
Detta inlägg publicerades i Corona, IT-teknik, Kultur, Resor och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Fredag den 8 april

 1. Kina Hellquist skriver:

  Nog är det långt mellan baden allt! Skulle önska att jag hade badkar, för det finns inget som är så avkopplande, med lite fin musik och en Martini på badkarskanten. Kan ju inte läsa för det blir imma på glasen!
  När det gäller betalning så kan ju allt göras med kort och telefon, men jag brukar ha lite kontanter med mig, utifall om att…..
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   När jag var yngre och hade spelat korpfotboll då brukade jag hälla upp ett varmt bad, det var så skönt.
   Kina, för 7-8 år sedan hade jag också alltid lite kontanter i fickan. Det är onödigt idag, det är skönt att slippa tycker jag.
   Ha en skön helg du också!

 2. lite spänning med spelande… men en kvinnlig bekant spelade bort ett par miljoner på struntspel… konstigt att det inte finns något spärr 🙃

  • p169sun skriver:

   Håller med dig, det är sjukt att det tillåts gå så långt. Jag har känt en person som hade speljäveln i sig. Han flyttade från Stockholm (och Solvalla) till Växjö för att komma ur det och det gjorde han som väl var.

 3. Hannas krypin skriver:

  MIssade alldeles att delta i veckans trav. Skulle inte förvåna mig om det blir storkovan. Då kommer jag inte vara lite bitter. Jag tycker tvärtom att det här kontantlösa samhället gör att jag inte har någon koll alls.

  • p169sun skriver:

   Farligt att missa sådant, det är i och för sig inte stor chans att vinna, åtminstone inte stort. Men man vet aldrig.
   Gör som jag kolla i mobilbanken varje kväll. Går det några da’r så har jag glömt vad jag köpt så det är bäst med en vana att kolla varje kväll.

 4. Paula Merio skriver:

  Apple-pay har jag inte använt mig av. Har inte förstått varför man behöver den om man har swish och diverse kort? Visst är det skönt med bastubad! Bastade förra veckan, idag stod jag över då det är snöstorm utanför dörren och det är en bra bit att gå för en icke bilburen, Trevlig helg

  • p169sun skriver:

   Apple Pay, är att du stoppar in ditt eller dina bankkort i appen Plånbok. Sedan blippar du med telefonen istället för kortet. Istället för att hålla kortet mot betalterminalen så håller du telefonen mot den. Kortet sänder kontaktlöst ditt bankkortsnummer och giltighetstid till betalterminalen. Apple Pay, telefonen alltså, sänder ett unikt kortnummer varje gång du betalar, ändå dras pengarna från ditt konto. I appen plånboken finns ditt bankkort men kortnumret syns inte.
   Bastu är så skönt och det blir sån avspänd härlig stämning i en bastu. Helst ska man ju vara några stycken också. Ha en skön helg!

 5. BP skriver:

  Ja, att bada i havet, i en pool eller i en bastu är år och dag sedan jag gjorde. Däremot badar jag varje kväll i badkaret. Du vet ett hett väldoftande skumbad får mig att tina upp hela hösten och vintern. Ja, vi har ju fortfarande vinter så…
  Det kontantlösa samhället – finns det?! I Sverige är vi på god väg. I Spanien är det fortfarande kontanter som gäller. Jag har alltid kontanter på mig, just i fall att Täby Centrum drabbas av ett strömavbrott som skedde för några veckor sedan. Då är det bra att ha kontanter. Men fler och fler affärer tar bara kort och swish nuförtiden.
  Att spela gör jag alltid, men jag var med i ett V75-gäng på två av mina jobb.

  • p169sun skriver:

   Du är lycklig som har ett badkar, det är skönt för både kropp och själ med ett varmt bad. För mig fungerar det kontantlösa samhället perfekt, har aldrig nånsin varit så bekvämt som nu för mig. Men jäklar vilket liv det blir när det inte fungerar. Men det är väldigt sällan det händer, jag minns faktiskt inte senast det hände mig.
   Jag försöker spela lite grand på hästarna på lördagarna, men det är nog dumt att spela smått. Vinner jag så är det knappt det går ihop.
   Ha en skön helg!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  ibland blir det alldeles fel när en inte har några kontanter. jag tycker också att en har mindre koll på art pengarna tar vägen när en handlar med kort.. bastubad blir det mera sällan. bad ute på sommaren och dusch för resten. men vi har badkar som maken gillar.

  • p169sun skriver:

   Nu är jag ju gammal f.d. bankman, jag jobbade i och för sig uteslutande med IT (data eller ADB sa vi då). Jag har sedan åtminstone 7-8 år aldrig några kontanter på mig och det fungerar alltid. Tidigare hade jag alltid lite sedlar i fickan. Förr såg jag hur pengarna minskade i plånboken, idag måste jag ersätta det med att kolla vad som skett på kontot i internetbanken eller mobilbanken. Betalar jag med swish är det bara att trycka på Historik i appen så ser jag alla betalningar med swish som jag gjort. När det gäller köpen med kortet så kollar jag varje dag vilka uttag som skett på mitt konto. Hoppar jag över någon dag är det ibland svårt att komma ihåg något uttag. Det går ju så fort att kolla detta numera, särskilt mobilen och bankens app, på någon minut har jag kollat det jag behöver.
   Ha en skön helg!

 7. Kraka skriver:

  Jag badar i badkar i stort sett dagligen när jag är hemmahemma. Bor jag borta eller är på landet är det dusch bara.
  Ha en fin lördag!

  • p169sun skriver:

   Jag minns inte ens vilket år det var då jag badade i badkar. Vet att jag gjorde det när vi bodde i villan i Sandsbro, gissar att det var på 80-talet någon gång så det är länge se’n. Som väl är har jag bastubad nästan varje vecka och det är en riktig höjdare.
   Ha en skön helg!

 8. Susjos skriver:

  Hoppas ni hade en trevlig kväll med Maria Lundqvist, en annan bloggare var och såg henne nyligen också!
  Du har helt rätt, jag glömde bort att jag badade på Gran Canaria, men inte i kalla Atlanten, utan varma jacuzzi-bad på terrassen på vårt hotell, och ja i hotellets pool också ,hur kunde jag glömma det?
  Ha en trevlig helg!

  • p169sun skriver:

   Det var verkligen mysigt och det var så gott som fullsatt, lite chockad var jag för det var säkert 70-80% kvinnor i publiken.
   På PM & Vänner i Bistron, som vi besökte före föreställningen, åt vi rosastekt ankbröst med pepparglaserade rödbetor, stekt endivesallat, luftig potatispuré smaksatt med färska lagerblad samt skysås med inlagda svarta vinbär. Det var himmelskt gott.
   Ha de fint i helgen!

 9. haha, du låter som livet var slut… så gammal är du inte, du får skapa en ny simgrupp, med barn och barnbarn… Maken var 37 år när han började spela med sonens hyr-saxofon 🎷 gammal nybörjare, men nu spelar han i ett par orkestrar, med gubbar… inga proffs, men de har lite konserter igen – efter pandemin. Han ”sjukvikarierar” i ett par andra orkestrar både med sopran, alt, tenor och baryton… borta några kvällar då. Starta en egen gubborkester! Tror många skulle tycka roligt

  • p169sun skriver:

   Jag känner mig inte gammal, och jag gillar inte folk som säger att de är gamla. Det blir lätt självuppfyllande.

   För ett par år sedan hängde jag på ett gäng som badade i Simhallen varje torsdagsförmiddag. Umgänget var kul men det var ingen vidare kul att simma så jag la av efter 4-5 gånger.

   Jag var på väg att bli yrkesmusiker/regementsmusiker i ungdomen. Skolorkestern leddes av musikfanjunkare Carl-Johan Bergmarker och han tog med mig upp till regementet och visade mig runt, men det lockade inte.
   Om jag skulle börja om idag skulle det kräva rätt mycket träning för att bli bra och att spela klarinett ensam gillade jag aldrig, det var att spela i orkester som var roligt. Dessutom är det ingen av mina kompisar som någonsin har spelat något musikinstrument. Nej, jag får hålla mig till att spela musik på Spotify, för det gillar jag.

 10. Pingback: Fem en fredag v. 15: Påsk 2022 - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s