Fredag den 13 maj

Fredag betyder för mig att Elisa ställer fem frågor som vi är ett 20-tal bloggare som klurar kring och avger våra svar i våra bloggar som vi sedan länkar till från Elisa’s blogg Elisamatilda.se, häng med det är kul. Här är den här veckans frågor:

 1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan?
 2. Hur gjorde du veckan lättare för någon?
 3. Vad fick dig att le?
 4. Vad är ett trevligt möte du haft från veckan?
 5. Vad är en trevlig kväll för dig?

Här följer mina svar på frågorna.
Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan?
Det är bland annat alla de e-postmeddelande jag fått som svar när jag meddelade att Internetkafé Tallgården tar sommarlov nu och återkommer till hösten. Jag har fått många tack och vänliga ord för den här vårens torsdagsträffar.

Hur gjorde du veckan lättare för någon?
Ia-HondaJag drabbades av en parkeringsskada för en vecka sedan, som löste sig suveränt. Mannen som skrapade min bil erkände direkt och hans försäkringsbolag stod för skadan. Men det här betydde att jag var utan bil när min bil var på verksta’n i 3 dagar. Då fick jag låna dotterns bil måndag till onsdag och då passade jag på att fixa däckbytet till sommardäcken (som hon inte hunnit med), jag tvättade också bilen (maskintvätt förstås…) sedan fick hon också stilleståndsersättningen jag fick från försäkringsbolaget 200 kr/dag. Hon var mycket nöjd när hon fick tillbaka bilen. Tryck/klicka/zooma bilden.

Vad fick dig att le?
Det är mycket, jag är nog ganska känd för att var glad för det mesta. Det första jag tänker på var i måndags när jag hade klippt mig och kassasystemet inte fungerade, det slutade med att jag fick lämna utan att betala så jag får väl titta in där någon gång snart och kolla om de fixat problemet så jag kan göra rätt för mig.

Vad är ett trevligt möte du haft från veckan?
Igår kväll besökte vi våra grannar från tiden vi bodde Sandsbro. Vi hade en tradition att när någon av oss fyra fyllde år så kom det andra paret in med en flaska Gammel Dansk och en kasse med öl. Det blev alltid en rolig kväll. Nu bor vi en bit ifrån varandra inne i stan men vi har fortsatt den här traditionen ända fram till mars 2020 då pandemin satte stopp för det. Igår återupptog vi traditionen och det var ännu roliga den här gången eftersom det var så länge sedan sist.

Vad är en trevlig kväll för dig?
Det är ofta och olika. I måndags var vi i Växjö Konserthus och lyssnade på Mikael Wiehe, han är ute på sin avskedsturné nu. Han berättade många roliga historier från sitt liv med musiken, Dessutom hade han i sitt låtval för kvällen med min Wiehe-favorit Titanic. Det blev en mycket trevlig kväll. I tisdags kväll träffade jag mina 6 kamrater från Sandsbro, vi har i 45 år träffats och spelat poker ungefär 10 gånger om året. Vi spelar om väldigt små pengar, det är nog därför vi har kunnat hålla på så länge. Det är inte pengarna utan glädjen att träffas som gör det så trevligt. Igår var vi som jag skrev här ovan hos våra tidigare grannar. Det har varit ovanligt många kvällsaktiviteter den här veckan.
Så ikväll blir det en lugn fredagskväll hemma med god mat, det kanske blir veckans höjdpunkt, vem vet?

Bokskogar runt Växjö

Vi har tre bokskogar runt Växjö, det blir nästan magiskt att gå i en bokskog på våren när boken har den där skira grönskan. Det är lite som att befinna sig en stor sal där bokens löv bildar tak högt högt ovanför huv’et. I veckan var jag en runda i Bokhultet som ligger i sydvästra Växjös utkant och fotograferade grönskan. Tryck/klicka/zooma bildernan så blir de bättre.
IMG_5701_1920x1080IMG_5697_1920x1080

Annons
Detta inlägg publicerades i Corona, Foto, Humanism, Kultur, Miljö, SeniorNet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Fredag den 13 maj

 1. Vilken ärlig bilist! En gång hade någon sparkat in en bubbla på min bakdörr på stormarknadens P-plats, sonen lyckades fixa det så att skadan syntes mindre. Vilket trevligt möte med grannar 🙂

  • p169sun skriver:

   Det är 3:e parkeringsskadan. Den första orsakade jag själv i p-huset hos Scandic hotel vid Humlegården, jag backade på en vit stolpe i garaget där allt var vitt. Den 2:a hände utanför Residenset i Växjö. När jag kom ut efter att ha kört en kurs satt det en lapp på vindrutan. ”Jag var mot din bil lite grand. Jag har försäkring” och så ett mobilnr o underskrift. Det var en lång reva längs hela sidan på min bil. Jag ringde mobilnumret och det var en 85-årig dam och hon hade redan rapporterat in skadan. Jag kanske haft tur att det varit äldre personer med hög moral som kört på min bil.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  din dotter gjorde verkligen en bra deal! alltid trevligt att träffa människor en trivs med. vi har en stor bok på tomten. den är hälften grön och hälften röd. vi förstår inte hur den kommit dit. den är till stor glädje även för grannarna

  • p169sun skriver:

   Hon skulle egentligen inte ha någon bil, Hondan är 11 år och hon har kört 3 500 mil! Men det är nästan samma läge för mig, de senaste åren har jag kört 700 mil om året. Men bekvämlighet har ju ett pris och än är jag beredd att betala det.

 3. tantaugusta skriver:

  Vilken härlig födelsedagstradition och vad kul att ni återupptog den igen!

  • p169sun skriver:

   Ja, vi tycker det själva. Inget märkvärdigt, inga presenter mer än en liten blomma och så bara lite plockmat och öl och Gammel Dansk och massor av snack och skratt. Så ska det vara.

 4. it_is/Anette skriver:

  Blir så glad över att läsa dina svar – dom är verkligen trevliga 🙂
  Ha en trevlig helg

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Det måste varit en upplevelse att se och lyssna på Mikael Wiehe! Tråkigt med bilskadan, men det löste sig ju bra ändå.

  • p169sun skriver:

   Jo, det var det, jag gillar honom skarpt sedan 4-5 år nu, innan gjorde jag det inte. Kanske är det för att numera lyssnar jag på texter också, det gjorde jag inte förr då var det bara musiken.
   När det gäller parkeringsskador har jag haft tur att de som orsakat dem har tagit sitt ansvar. Har det med ålder att göra, inte så säker på det men det är nog en större andel av äldre som agerar moraliskt. Jag är tacksam i alla fall. Ha en skön helg!

 6. Pingback: Fem en fredag v. 20: Om - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s