Fredag den 10 juni

Fredag betyder Elisa’s Fem frågor en fredag

Elisa lägger den här veckan ut på sin blogg Fem en fredag v. 23: Bäst. Här är bloggen som heter Elisamatilda, titta in där och häng med, det är kul.

Här är veckans fem frågor:

 1. Vilken har varit din bästa semester?
 2. Vilken tycker du är den bästa månaden?
 3. Vad är nummer 1 i ditt liv?
 4. När tävlade du senast, och i vad?
 5. Vad är det bästa med livet just nu?

Vilken har varit din bästa semester?
Har svårt att välja, men det jag tänker på först är någon av många resor till Grekland. På Santorini, bodde vi på ett ställe som hette Perivolo. Bakom stranden fanns några barer förstås och jag blev kompis med en rödhårig ung kille från Albanien som jobbade i en av dem dit jag ofta gick och tog min 11-öl.
Men Kos var nog den bästa ändå, mycket tack vara George Hazimihail, som ägde och drev hotel Alice Springs där vi bodde. Det var ingen party-ö i september när vi tillbringade 14 dagar där.

Men, sedan gillade jag när vi var i Rom tillsammans med 3 andra par en lång weekend. Fiaschetteria Beltramme (hålet i väggen kallar en del restaurangen) Gustaf VI Adolf åt alltid där när han var på utgrävningar i Rom, Madonna hade ätit där, rätt så berömd restaurang.

Sorry Elisa, jag kan inte svara på frågan annat än att semestrar och resor är underbart.

Vilken tycker du är den bästa månaden?
September är nog den bästa månaden, jag har svårt att välja för maj är också en härlig månad. Men en solig höstdag när det känns som det är väldigt högt i tak slår det mesta. Å andra sidan, i maj har jag en härlig känsla att hela sommaren är framför mig. Förr tyckte jag nog bäst om vinterhalvåret men med stigande ålderhar det ändrats, idag är tveklöst sommarhalvåret bäst.

Vad är nr 1 i ditt liv?
Det är förstås familjen och att jag är född med ett glatt sinnelag. Många frågar mig ofta ”Hur kan du vara så glad jämt?”. Jag är inte glad jämt men jag är oftast glad, det finns så många små saker som kan göra en glad. I tisdags när vi åkte buss hem, en kompis och jag, från pokerkvällen i Sandsbro, hade vi ett mycket trevligt snack med en ung invandrad busschaufför. Hon förgyllde den bussturen med sitt härliga snack hela vägen.

När tävlade du senast?
Det är när vi 6 kompisar med Sandsbroanknytning, träffads och spelar poker, senast i tisdags. Det är tävling det.

Riktig tävling har jag inte hållit på med sedan slutet på 60- och början på 70-talet då jag var med och spelade bowling i högsta serien.

Vad är det bästa med livet just nu?
Enkel fråga! Idag kan jag sysselsätta mig med det som roar mig, väldigt få måsten har jag. Jag älskar att hålla kurser, föredrag och vara kafévärd i SeniorNet Växjö. Här får jag möjlighet att visa andra seniorer hur bekvämt livet kan vara med rätt teknik och rätt kunskaper.

Hoppas vi alla får en härlig helg, jag skulle inte ha något emot en storvinst på V75 den här veckan, åtminstone en hundring i alla fall…

Igår körde jag en sväng bland annat till Teleborgs slott, byggt i början på 1900-talet, i sydöstra delen av Växjö. Visst är det vackert med de stora rhododendronbuskarna. Aprilian är vacker den också, tycker jag.

IMG_5889_1920x1080IMG_5893_1920x1080

Detta inlägg publicerades i Foto, Kultur, Miljö, Nostalgi, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Fredag den 10 juni

 1. September är fin månad, klar luft, ätbara saker, varmt att sitta ute. Min 90-åriga mor hade det inte så roligt, men hon var glad och kan skratta fortfarande, en gåva.

  • p169sun skriver:

   Ja, fina dagar i september med den höga klara luften är verkligen underbara.
   Det är så olika med åldrandet, jag har en granne, hon är 91 år. När hennes dator la av hjälpte jag henne att komma igång med en iPad. Den sköter hon riktigt bra nu, hon sköter sin ekonomi med mobilbanken och kollar sin elförbrukning och några andra räkningar också. Sedan gav jag henne min avlagda iPhone 6 eller 6S kanske den heter. Hon har Swish på den och det fungerar suveränt tycker hon.
   För ett år sedan köpte hon en en 3-hjuling, en elcykel. Det tog ganska lång tid för henne att lära sig den. Hon hade fram till dess cyklat på en vanlig cykel, men det är helt annorlunda med en 3-hjuling. Men hon ger sig inte, hon säger ofta varför skulle inte jag kunna lära mig det.
   Jag hoppas jag är sådan om jag blir 91 år.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  inget går upp emot maj/juni även om september kan vara väldigt fint med hög, klar luft till skillnad från augusti med hög luftfuktighet och medföljande huvudvärk. Grekland är ett fint semestermål. du verkar ha mycket trevligt för dig och verkar trivas med livet. grattis till det!

  • p169sun skriver:

   Ja, maj och juni, det känns som allt börjar grönska, även vi kanske. Samtidigt när september kommer och det är fint väder med den där höga klara luften, det är skönt det också.
   Jag har haft tur i livet och är tacksam för det. Fick ett bra jobb direkt och fick utvecklas där. När pensioneringen kom hittade jag SeniorNet och nu trivs jag storartat där.

 3. Monika skriver:

  Semestrar och resor är i sanning underbart och varför ska man egentligen gradera dem 🙂

  • p169sun skriver:

   Frågan var kul för jag tyckte det var roligt att tänka på dem. En annan dag väljer jag förmodligen en annan resa.

 4. Paula Merio skriver:

  September är en favorit för mig också och liksom du så har jag ändrat åsikt om vintermånaderna nu på äldre dar. Fast, det beror mest på avsaknaden av riktiga vintrar, nu är det mest nollgradigt och halkigt och snöfattigt. Ha en trevlig helg

  • p169sun skriver:

   2011 var det en riktig vinter här nere med riktigt rikligt med snö. Jag minns att jag fick skotta både balkongen och garagetaket ett par gånger. Men sedan dess har det varit slask och plusgrader. Ha en skön helg!

 5. Susjos skriver:

  Kul att läsa dina svar, och att resa och ha semester slår det mesta!
  Aprilian är så fin på bilden!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Under ett antal år åkte vi ofta till Grekland, 17 gånger besökte vi grekiska öar. Nästan i alla fall, 3 av semestrarna var vi på Cypern, i Protaras (Fig Tree Bay) som ju är ganska likt Grekland. Jag har skrivit på bloggen om alla platserna vi besökte, i menyn högt upp, under valet Greklandsresor.
   Så härligt att ditt CI-implantat fungerar så bra. Men jag förstår inte regionpolitikerna som inte lyssnar på de som kan vården utan lägger budgetar utan hänsyn till verkligheten. Jag hoppas verkligen att det blir ändring på det snart. Verkligheten måste vara överställd en budget, förstår man inte det då är vi illa ute.
   Hoppas du får en bättre natt nu än du hade igår natt.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 24: Antingen eller - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s