Fredag den 16 september

Elisamatilda och Fem en fredag v. 37: Val

Som vanligt bjuder Elisa på fem frågor att klura över när det är fredag morgon. Klicka på länken till Elisamatilda i rubriken och var med du också. Här är frågorna den här fredagen.

 1. Vad stod du senast och valde mellan?
 2. Hur kommer du fram till ett beslut?
 3. Hur länge velar du?
 4. Ångrar du någonsin dina val?
 5. Vad kommer du välja härnäst?

Vad stod du senast och valde mellan?
Affisch_Robert_LoeffelDet var igår morse, jag skulle ta mig till Tallgården i Arabyområdet för att ”köra” Internetkafé Tallgården mellan kl. 09:30 och 12:00. Det är rätt knepigt med parkering där så jag gillar att ta min Aprilia, scootern alltså, dit. Det såg ut att vara fint väder, solen sken när jag steg upp, men som så ofta kollade jag väderappen Klart.se. Då blev valet svårare enligt den skulle det regna ganska ordentligt kl. 12. Så jag tog ett paraply med mig och körde bil dit.

19 gäster kom igår så det blev livligt. Jag hade fått önskemål om att förklara lite om QR-koder. Så jag gjorde en QR-kod som när de skannade den med sina mobilkameror ledde till ett Google-formulär, en anmälan till en föreläsning den 29 september. Det resulterade i ett par anmälningar till föreläsningen.

När det var slut och jag skulle köra hem, då sken solen från en blå himmel. Visst det var lite mörka moln i söder. Jag gjorde fel val alltså.

Hur kommer du fram till ett beslut?
Först grubblar jag intensivt, sedan sover jag på saken, sedan väntar jag och väntar och väntar. Ofta mognar då till slut mitt beslut fram. Jag är definitivt inte snabb att ta beslut, gäller det större frågor är det nog ett bra sätt, tyvärr är mitt beteende likadant på små frågor som inte har så stor betydelse. Det är irriterande många gånger.

Hur länge velar du?
Som sagt, ibland alldeles för länge. Det irriterar ofta omgivningen.

Ångrar du någonsin dina val?
Det händer, men inte så ofta. Det sämsta val jag någonsin gjort, det var när jag i början på 70-talet köpte en ny bil. Det var första gången jag köpte en ny bil, jag hade alltid köpt begagnade tidigare. Den bilen rostade upp på tre år!

Vad kommer du välja härnäst?
När vi snart åker och fredagshandlar på Kvantum Teleborg kommer jag att stå en stund och välja vad jag ska köpa till lunch. Däremot kommer jag inte att tveka en sekund när jag kommer till bageriet, det blir alltid en croissant.

Här är en bild på Tallgården, där jag på torsdagsförmiddagarna är värd för Internetkafé Tallgården.
Tallis_1920x1080jpg

Visst är fredagarna härliga. Nu har vi en härlig weekend framför oss – fredagskväll – lördag – söndag! På söndag börjar förresten säsong 2 av den hyllade polisserien i SVT Den tunna blå linjen.

Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, Kultur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Fredag den 16 september

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  somliga beslut fattar jag mycket snabbt. ibland alltför snabbt. andra gånger velar väldigt länge och väger för och emot. och visst kan jag ångra mina val ibland. men min magkänsla litar jag mycket på

  • p169sun skriver:

   En del beslut måste man ta ganska fort, så är det ju. Men viktiga saker som får påverkan på ens liv, då tycker jag man ska invänta att magkänslan kommer. Ibland tar det lång tid och då tycker jag det ska få ta lång tid.

 2. nej, har nog aldrig velat, snabba beslut utan ånger 🙂

 3. Anna i Portugal skriver:

  Snabba beslut är min melodi. Ångrar inget heller. Det sparar mkt tid 🙂

 4. Paula Merio skriver:

  Jag trodde du var snabb i dina beslutsvägar med tanke på att du har så fullt upp och inte hinner grubbla så länge! Ha en fortsatt fin helg, med eller utan paraply, jag föredrar regnjacka

 5. BP skriver:

  Tunna blå linjen – så jag ser framemot den. En av de bästa serierna ett svenskt produktionsbolag har lyckats med. Väl i klass med den svensk-danska klassikern ”Bron”.
  Så smart av dig att ”locka” deltagare till dina kurser med en QR-kod. Duktig pojk;-)

  Det där med att vela däremot är inte min grej. Jag kör på, men måste medge att jag ändå velar en aning mellan olika bilar innan jag slår till. Velar aldrig när det gäller ”billiga” grejer, typ kläder, skor till exempel.

  • p169sun skriver:

   Håller med dig om Tunna blå linjen, den ser jag också fram emot. Idag köpte jag ett par nya skjortor och för första gången i mitt liv fick jag prova en skjorta innan jag köpte den. Det var ägaren till butiken som hjälpte mig välja och erbjöd mig prova först så det säkert blev rätt. Det betyder nog att jag går tillbaka till den butiken nästa gång.

 6. bokdamen skriver:

  Jag velar ibland men vissa gånger så fattar jag beslut snabbt, beror på vad det rör sig om. Är det större grejer så väger jag för och emot och sover på saken.

 7. Susjos skriver:

  Jaha, ser just att jag missat första avsnittet av ”Den tunna blå linjen”, får försöka hinna med att se den på svtplay.
  Jag är också en ”velpotta” har så svårt att välja, det tar tid, haha!
  Hoppas helgen har varit bra, och ha en fin start på den nya veckan!

  • p169sun skriver:

   Såg den på SVT Play ikväll, jag gillar den.
   Helgen har varit härlig och jag ser fram mot veckan. Ha det skönt du också!

 8. Pingback: Fem en fredag v. 38: Att göra - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s