Fredag den 4 november

Elisamatilda och Fem en fredag v. 44: Räknetal

Den här veckans frågor att klura kring.

 1. Vad är fem saker du gjort den här veckan?
 2. Vilka fyra känslor har du haft i veckan?
 3. Vad har du sett tre av i veckan?
 4. Vilka två saker har du i veckan blivit glad av?
 5. Vilket betyg får veckan, på en skala 1-5?

Vad är fem saker har du gjort den här veckan?
Lett min kurs ”Bekvämare med en smart mobil” i måndags. Närvarit vid Cancerstiftelsen i Kronobergs län’s stipendieutdelning i domkyrkan i onsdags kväll. Varit värd på Internetkafé Tallgården i torsdags förmiddag och på kvällen spelat poker med gubbarna. I eftermiddags gjort ett par gravar fina och satt ut ljuslyktor.

Vilka fyra känslor har du haft i veckan?
IMG_4994_1920x1080Glädje känner jag nästa jämt och det har jag gjort denna veckan också. Vid något tillfälle har jag också känt ilska, tyvärr blir jag arg i trafiken ibland när jag tycker andra trafikanter inte sköter sig i trafiken, framförallt när de kör för sakta. Håller på och tränar för att bli av med det här beteendet. Torbjörn Nilsson, en av Sveriges bästa fotbollsspelare ersatte sin ilska mot medtrafikanterna genom att säga ”så glad jag är att jag inte kör lika illa som den där…”. Jag har inte kommer så långt ännu, men jag är på väg. Ledsen gillar jag inte att bli men vid några tillfällen när jag lyssnat på politiker den här veckan har jag blivit det, när jag tycker att de driver vårt land från att ha varit känt som ett av de finaste och humanaste  länderna i världen till något helt annat. Saknad kände jag förstås i eftermiddags när jag gjorde fint vid ett par gravar. Men som sagt mest har jag ändå främst känt glädje. Klicka/tryck på bilden som föreställer Minneslunden i Skogslyckans kyrkogård i Växjö.

Vad har du sett tre av veckan?
I morse såg jag tre tomflaskor efter kortspelet och så saknade jag nog ett par tre spänn också som jag förlorade igår. Å andra sidan hade jag roligt för minst trehundra spänn.

Vilka två saker har du i veckan blivit glad av?
När jag i domkyrkan i onsdags hörde att 91-årige Ingmar Nordström fortfarande kan spela saxofon så vackert. Den här gången tillsammans med Yvonne Steen Ohlander (piano och sång) och Leif Adolfsson (sång). Att igår kväll träffa och umgås med mina pokerkompisar som varje månad, med 2 undantag för juli och december, nu har hållit på med detta i mer än 45 år. Det är lite mindre poker och mycket mer snack numera.

Vilket betyg får veckan, på en skala 1-5?
Det är lätt en 4, den gick upp från 3,5 till 4 när jag träffade en liten ekorre utanför dörren när jag kom hem i eftermiddags. Jag läste en artikel från vår biskop också där han skrev om vikten av att vara snälla mot varandra. Jag är inte alls religiös av mig men jag gillar verkligen vår nuvarande biskop och likaså den som var före honom. Bägge dessa står för humanism!

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, Kultur, Musik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredag den 4 november

 1. tant Hannele skriver:

  inget roligt med frugan…?

  • p169sun skriver:

   Jodå, vi var tillsammans på stipendieutdelningen i domkyrkan och vi gjorde iordning gravarna i eftermiddags. Sedan har vi mycket trevligt tillsammans varje dag i veckan.

 2. BP skriver:

  Skrattade gott åt din absolut rätta inställning till vinst/förlust i pokerspel. Helt min inställning.
  Tyckte det var även roligt att du retar dig på bilförare som kör för sakta. Har en granne i 50 årsåldern och han kör som en 90 åring. Han är helt övertygat om att han kör bensinsnål när han kör 30 km/h med fyran. Suck säger jag bara. Sedan irriteras jag också över förare som inte blinkar höger eller vänster…

  • p169sun skriver:

   Håller med dig jag retar mig också på bilförare som inte blinkar när de ska svänga, är de rädda att lyset ska gå sönder? Men värst är de som kör i 2o när det är 30 och 40 när det är 60. Ja, ja, det är ju ingen mening att reta sig på dem men va ska en göra…

 3. BP skriver:

  Svar: Ja, det var ju helt otippat – att en smålänning håller på Hammarby alltså. Love it:-) Å om du håller på Öster så känner du kanske till den här killen:
  https://bp-computerart.blogspot.com/2010/10/thomas-ravelli-med-mera-pa-sanga-saby.html.

  Har träffat honom två gånger irl. Första gången i Los Angeles där han grävde brons i USA. Oförglömligt:-)

  • p169sun skriver:

   Jodå, han spelade ju 10 år i Öster och var med och vann 2 (1980 och 81) av de 5 SM-guld Öster vunnit. Men största avtrycket gjorde han definitivt 1994 som ifrågasatt målvakt och när han tog sista straffen i matchen mot Rumänien så förändrades nog livet för honom. Vilken hjälte han blev och så härligt det var.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag har också satt en fyra på min vecka, trots ihållande huvudvärk. jag gillar det milda vädret som gör det enkelt att vara ute. barn och barnbarn förhöjer stämningen. jag har också förberett två litterära presentationer och det är väldigt roligt

  • p169sun skriver:

   Veckan känns säkert inte sämre av att du sätter en fyra, snarare bättre? Att ge presenter är numera ett mycket större nöje än att få presenter.

 5. Susjos skriver:

  Vilken härlig läsning på din blogg! Det piggar upp i mörka november, och visst ska man vara snälla mot varandra! Ha en fin söndagkväll och en bra start på veckan!

  • p169sun skriver:

   Tack, jag har nog blivit född rätt positivt lagd, det är så många som sagt det så det ligger nog något i det. Jag är oerhört tacksam för det eftersom det gör livet så mycket roligare.
   Jag blir också glad när jag läser din blogg, du har alltid så fina bilder och det är också något som piggar upp.
   Ha det fint Susjos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s