Onsdag den 18 januari

Det är långt mellan inläggen men jag ska försöka skärpa mig framöver.

50-årsdag i lördags!

ErikaI lördags firade vi dotterns 50-årsdag! Den 14 januari 1973 på förmiddagen tyckte min hustru att vi skulle åka in till Centrallasarettet för nu hade värkarna satt igång. När vi kom in sa barnmorskan åt mig att det här tar nog lite tid så åk du hem så ringer vi när det är dags.
När jag kom hem hann jag inte ta av mig kläderna förrän det ringde. Jag hann tillbaka men det tog inte många minuter förrän jag så min dotter födas. Det var ett fantastiskt ögonblick, det går inte att beskriva.

Nu har det gått 50 år sedan dess, det är också obegripligt. Vi hade tänkt åka till Köpenhamn, jag hade bokat hotell, vid Rådhusplatsen. Bokat bord kl 15 på Café Sorgenfri den 14 januari, det är vår favoritkrog i Köpenhamn. Fram till dess Danmark tog beslut om att de fick ta värdeföremål från invandrare 2015 hade vi besökt den krogen i stort sett varje år men nu var första gången sedan dess.
Jag bokade också Öresundståg t/r 1:a klass (det är ju 50-årsdag) men jag missade att markera återbetalningsbar. Ringde deras support morgonen efter bokningen, men det gick inte att ändra.

Så drabbades förstås hustrun av en eländig hosta så jag avbokade hotellet, utan problem och bordet på Café Sorgenfri och det var inget problem med det heller. Men resan blev jag blåst på.

Så 50-årsfesten var hemma på Kampen och dottern fick bestämma menyn, frokosten (danska för lunch) på Sorgenfri ersattes av fläskfilé i en sagolik svampsås med rostade rotfrukter och till efterrätt marängsviss.
På kvällen blev det skaldjur, havskräftor och räkor med olika såser till.

Köpenhamn och Café Sorgenfri får det bli till våren när det är lite varmare ute. Det ser både dottern och vi fram emot.

SeniorNet och studiecirklar

Idag har jag haft ett möte med alla handledarna i SeniorNet Växjö. Vi var 13 personer som gick igenom alla studiecirklar vi har under vårterminen och allt praktiskt i samband med detta. Syftet med mötet var att handledarna ska känna trygghet kring administration och teknik och kunna koncentrera sig helt och fullt på sin studiecirkel och dess deltagare.

Det var ett riktigt bra möte tyckte jag och flera uttryckte det när vi var färdiga och en ringde senare på eftermiddagen när jag kommit hem och uttryckte väldigt tydligt att han tyckte det var ett bra och värdefullt möte. Sådana kommentarer gör att man anstränger sig även i fortsättningen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, Kultur, Resor, SeniorNet, Sjukvård och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s