Fredag den 3 mars

Veckan som gått

Nu är det mars månad och när den månaden är slut är det april. Då börjar väl vårkänslorna spira?

Förra måndagen körde jag studiecirkeln ”Bekvämare med en smart mobil”, en cirkel på förmiddagen och en på eftermiddagen. Nu är de cirklarna genomförda så den här veckan har jag bara Internetkafé Tallgården på torsdag förmiddag. Sedan skulle jag enligt planeringen starta en ny studiecirkel Bekvämare… nästa vecka, men det blir nog inget med det eftersom jag bara har en anmäld deltagare hittills. Så jag får en lugn och behaglig vår verkar det som.

IMG_1232_1920x1080Igår arrangerade vi en föreläsning – e-hälsa för äldre – i Stadsbiblioteket, vi hade från början en föreläsare från Linnéuniversitetet Lina Nilsson som forskat mycket kring just e-hälsa. Nu har hon engagerat en annan forskare från Linnéuniversitetet, som vi i SeniorNet samarbetat mycket med, Dino Viscovi. Slutligen har Lina Nilsson fått med sig verksamhetschefen på den digi-fysiska vårdcentralen på Teleborg. Vi hade till slut 132 deltagare anmälda till den här föreläsningen, tyvärr var det så att ett 20-tal deltagare inte kom av någon anledning. Eftersom de inte heller anmälde detta så nekade vi en del som var intresserade eftersom lokalen inte kunde ta in fler deltagare.

Fredag betyder alltid Elisamatilda och ”Fem en fredag”

Här är Elisa’s fem frågor den här veckan.

 1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
 2. Gör du en vårstädning?
 3. Vad är något du har planerat i sommar?
 4. Vad är något du vill göra i sommar?
 5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?

Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
IMG_6993_1920x1080För mig handlar det mycket om att det blir så mycket enklare att ta sig ut och fotografera, jag tar min Aprilia (vespa/skoter/scooter) den är klassad som mc och den gör ca 90 km/tim men bekväm är den i upp till 70 km/tim tycker jag. Så jag håller mig borta från 90-vägarna om det går.
När solen skiner och temperaturen är kring 20 grader då trivs jag. Nu är det nästan 7 grader så jag körde en sväng nu på förmiddagen.

Det var kul även om det var lite kyligt. Kameran hade jag förstås med mig. Den här bilden tog jag idag.
IMG_6990_1920x1080

Gör du en vårstädning?
Nej, det blir bara den vanliga städningen, fönsterputsning kommer väl till förstås.

Vad är något du planerat i sommar?
Vi har inte planerat något särskilt till sommaren än, däremot planerar vi att åka till Danmark två gånger i vår. Min svägerska fyller 70 i vår och brorsan fyller i augusti, så de ville ha med oss till Helsingör valborgsmässoafton och 1 maj.
Sedan sprack ju dotterns födelsedagsfirande i januari som vi hade bokat i Köpenhamn så det ska vi också genomföra en weekend i vår. Det blir frokost på Café Sorgenfri och naturligtvis en sväng på Tivoli och några besök på restauranger i Nyhavn blir det säkert. Är bara vädret med oss så är det skönt att ströga i Köpenhamn.

Vad är något du vill göra i sommar?
Weekend-utflykter till Österlen och även till Västra Skåne. Det blir nog också några dagar i Mariestad. Jag gillar inte när det blir för varmt så jag hoppas det blir lite lagom den här sommaren, lite regn, gärna på nätterna och så runt 25 grader och sol med lite moln också. Önska kan man ju…

Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?
Närmaste turistmålet är nog Kosta Glasbruk och outlet, men det är ju inte speciellt under sommaren. Så nej, det finns nog inget turistmål under sommaren runt Växjö.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, Kultur, Resor, SeniorNet, Sjukvård och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Fredag den 3 mars

 1. Susjos skriver:

  Så härligt att du har din vespa att ta dig fram med, och snygg är den också! En fin bild du fick där på din runda!
  Mysigt med planer i Köpenhamn…det var ett tag sen jag var där, kanske nåt att planera in i sommar?
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Aprilian är härlig, det är lätt att ta sig fram, enkelt att parkera. Jag kan ju stanna precis var som helst.
   Vi har ju inte varit i Danmark sedan 2015, tidigare var vi där minst en gång om året. Men som en protest mot deras behandling av invandrare genom en lag som lät polisen beslagta värdesaker de hade med sig så vägrade vi besöka Danmark. Bortsett från detta älskar jag Danmark.
   Ha en skön helg!

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Köpenhamn hade jag också planer på. dagsutflyktyer eller weekend – utflykter duger under sommaren. då vill en inte lämna Sverige. fönsterputsning verkar bli ett måste. vårsolen är obarmhärtig

  • p169sun skriver:

   När jag är i Danmark så vill jag gärna slinka in på en bar och ta en öl och en gammeldansk, det gör det besvärligt med dagsutflykt. Jo, det fungerar förstås med tågresa.
   Det är det enda tråkiga med vårsolen, den tvingar nästan fram fönsterputsning.

 3. Paula Merio skriver:

  Jag tror faktiskt att det är så illa att jag aldrig varit i Växjö! Men, det är inte enda staden som saknar besök från mig. Av någon anledning har dragningen alltid varit norrut, så får jag välja styr jag kosan mot norr och definitivt inte några 25 grader utan max 20. Men Danmark har jag besökt och det var dejligt.
  Trevlig söndag om ett par timmar

  • p169sun skriver:

   Vi inte så mycket att skryta med, men vi hade Öster när jag var ung, då spelade de i Allsvenskan. De blev svenska mästare 4 gånger, 1981 var senast så det är rätt länge sedan. Nu är det Växjö Lakers och ishockey som gäller. Men idag är det jag uppskattar mest all musik som vi får tillfälle att lyssna på i Konserthuset och musikens hus, Nygatan 6. Där var jag förresten igår och lyssnade på Ingmar Nordström, han som ledde Ingmar Nordströms orkester med alla Saxpartyskivorna. Han är 92 år nu och enligt hans son, som jag känner lite grand, så har han aldrig tränat på saxen så mycket som han gör nu. Det var ett bra och trevligt program där han berättade många roliga anekdoter ur sitt långa liv och spelade en hel del musik också. Han hade Bosse Jansson och Sven Schill med sig från orkestern, samt Magnus och Ludvig Björkman.
   Det är fantastiskt att man kan spela saxofon som Ingmar gör vid 92 års ålder.

 4. Karoleen skriver:

  Känns som man hör många som behövt ändra planer och skjuta på besök oftare nu än innan pandemin. Vi som ett folk har blivit försiktigare kanske och det är väl väldigt bra egentligen. Hoppas ni kommer iväg till Danmark det låter som en härlig dag!

  • p169sun skriver:

   Jodå några dagar under maj månad ska vi åka till Köpenhamn och fira dottern. Det är jag övertygad om.
   Läste om en rapport om pandemin som just publicerats, som gladde mig. Många försökte ta både heder och ära av vår statsepidemiolog Anders Tegnell under pandemin för att han inte stängde ner Sverige som många andra länder gjorde. Nu visar det sig att Sverige var det land som hade den bästa taktiken. Idag kan man se att Sverige hade den lägsta överdödligheten i Europa under pandemin. Bättre än alla våra nordiska grannar som skulle skött det här så mycket bättre än oss enligt vissa förståsigpåare.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 10: Fem - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s