Fredag den 10 mars

Elisamatilda och Fem en fredag v. 10: Fem

Inatt har jag sovit några timmar i min vilfåtölj, det kändes inte skönt när jag skulle sova igår kväll, det ”kändes” lite i ryggslutet. Jag är så glad att vi köpte vilfåtöljen när vi flyttade till lägenheten på Kampen, för när jag sätter, rättare sagt lägger mig, i den då känns det så skönt. Vaknade till vid 4-tiden och då vände jag tillbaka till sängen och nu var det okej. Men nu i em är det lite besvärligt igen.

Här är Elisa’s fem frågor idag,

 1. Minns du hur du firade din 5-årsdag?
 2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
 3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
 4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
 5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?

och här är mina funderingar kring frågorna.

Minns du hur du firade din 5-årsdag?
Det var den 5 oktober 1950, det är ju en evighet sedan. Den 25 juni 1950 startade Koreakriget, jag tror inte rapporteringen av det kriget var i närheten av dagens rapportering av kriget i Ukraina. I slutet på oktober dog vår kung Gustav V som efterträddes av Gustav VI Adolf och jag har ingen aning om hur min födelsedag den 5 oktober firades, jag fick säkert några leksaker.

Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
Ingenting vad jag kan påminna mig.

Hur firade du din födelsedag för fem år sedan?
Det var i oktober 2017 och min första födelsedag i vår bostadsrätt på Kampen. Så den firades med en god middag med många goda vänner som var på besök här för första gången.

Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
Jag vill helst bjuda mina riktiga vänner som jag känner väl.

Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?
Jag har just nu framför allt en sak på min önskelista, att värken i höften ska försvinna. Det gör den säkert. När den gjort det så önskar jag att det ska bli lite varmare. Det var två önskningar. Tredje önskningen att det inte blir för varmt i sommar, jag gillar när det är så där 25 grader, det räcker. Fjärde önskningen att det regnar lite lagom, helst på nätterna den här sommaren. Femte och sista önskningen tror jag att alla utom en person i hela världen önskar sig, den som Rulle (Sven Melander) drog ur lilla Anna.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Nostalgi, Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Fredag den 10 mars

 1. tror inte att du hade koll på Koreakriget när du var fem… men jag minns min mormor som var hos oss och grät när hon hörde i radion att John F. Kennedy sköts.

  • p169sun skriver:

   Nej, det tror jag inte heller. Men idag är det nästan nyhetsbombning. Jag brukar hjälpa en kvinna som bodde i samma bostadsrätt som oss tidigare, hon är 92 år. Hon lyssnar på nyheterna 1 gång om dagen, hon tycker det räcker.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  fin header! hoppas att din höftvärk försvinner. värk är väldigt jobbigt och sätter ner humöret. om en har yngre syskon har en i regel inget kvar av sina saker från barndomen.

  • p169sun skriver:

   Jag tar sällan ipren, mår lite dåligt av den så jag brukar använda alvedon istället. Men ikväll tog jag ipren eftersom jag tror det är en inflammation det rör sig om. Det känns inte alls lika mycket nu, så det stämmer nog.

 3. Susjos skriver:

  Trist med smärta, hoppas det blir bättre! Du är nästan exakt 15 år äldre än mej, jag är född 3 oktober 1960! Sven Melanders roliga sketch med den lilla tjejen glömmer man inte!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Jo, jag kommer ihåg att du fyller år 2 dagar före mig. Det sägs att vågar är utåtriktade och charmiga och gillar fester. Jag har fått intrycket att det stämmer på dig. Imorgon ska jag på räkfest så då ska jag inte ha ont. Vin är nog också bra på att döva smärta.

 4. Paula Merio skriver:

  Värk är från hell, det vill vi inte ha. Men åldern tar ibland ut sin rätt. Jag ska flytta nästa vecka och nu göra jag knappt något av bestyren själv. Jo jag packar, det fixar jag men bära, släpa, städa o dona, nä det köper jag mig loss från.
  Någon het sommar önskar jag inte, sitter helst i skuggan eller ligger o skvalpar i sjön. Nu hade du ju chans att lära känna flera nya människor, men du vill helst träffa dem du redan känner…

  • p169sun skriver:

   Tack och lov är värken nästan helt borta, jag känner lite när jag reser mig. Så skönt. Ja flyttbestyren, det mesta får man nog köpa. Det är en stor grej och mycket arbete att flytta.
   Jo, jag gillar att träffa nya människor, men ska jag bjuda på kalas då vill jag nog känna dem först. Men…
   Kommer just från en räkfest, vi var från början när vi startade den här traditionen 6 par, nu är vi 10 pers, två män har gått bort. I 43 år har vi träffats en gång om året och druckit vitt vin och ätit lite räkor också. Vi skrattade så mycket ikväll och det är nyttigt att få skratta ordentligt, det var vi överens om.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 11: - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s