Fredag 28/4

Fredag betyder alltid Elisamatilda’ s Fem en fredag.

 1. Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast?
 2. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på?
 3. Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem?
 4. Den som spar han har – vad sparar du till?
 5. En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats?

Här följer mina funderingar kring frågorna.

Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast?
Det är väldigt länge sedan, men när jag var ”lite” yngre spelade jag tennis med 3 kompisar varje vecka. På vintrarna hyrde vi sista timmen (21 – 22) i gympasalen i Arabyskolan. Eftersom det var sista timmen kunde vi ofta spela en timme till. Vi ett tillfälle spelade vi fortfarande när klockan var 23:30, då släcktes plötsligt lyset så vi försökte plocka ihop alla bollarna. Men så tändes det igen och då fortsatte vi förstås att spela. In kommer vaktmästaren högröd i ansiktet, en lärare som bodde nära Arabyskolan hade ringt honom och sagt att gympasalen lyser som ett eldhav. Han fick cykla från sin bostad 7 km från skolan, i regn. Så det var väl lite befogat att han var irriterad och sur. Vi plockade ihop bollarna och släckte belysningen.
På jobbet deltog vi i korpen i fotboll och handboll varje år, ett år även basket. Fram till mitten av 80-talet spelade jag bowling, två år i högsta serien.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på?
Jag försöker alltid ha något att längta till, ibland är det bara fredags- eller lördagskvällen. Nu är det helgens utflykt till Helsingborg – Helsingör med brorsan och hans familj.

Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem?
Jag har sällan hamnat i dåligt sällskap, men skulle jag göra det så skulle jag nog ta mig hem så snart jag kunde.

Den som spar han har – vad sparar du till?
Jag sparade före pandemin till resor eller utflykter vi ville göra, jag har fortsatt att spara men nu var det rätt länge sedan vi åkte på någon längre utlandsresa. Men vi köper lite nyttigheter/roligheter som vi kanske inte gjort om vi inte haft de pengarna, så vi har nöje av sparandet i alla fall.

En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats?
Jag försöker, men det fungerar inte klockrent. Oftast är det mobilen eller nyckelknippan som inte ligger där den ska ligga. Då kan det ta en stund att hitta åtminstone nyckelknippan, mobilen kan ju hustrun ringa till så den är oftast lätt att hitta. Vid ett tillfälle när vi varit på konsert och sedan åkt buss hem så hittade jag inte mobilen. Hustrun ringde men inget hördes, då kom jag på att jag stängt av ljudet på konserten. Men vi hittade den till slut, då köpte jag ett nytt skal till den ett färgglatt istället för det svarta jag hade innan.

SeniorNet och föreläsningsserien

IMG_1232_1920x1080Under höstterminen 2022 startade vi en föreläsnings-serie. Vi hade 3 föreläsningar under hösten och under vårterminen blev det 4 föreläsningar. Det är tydligt att just föreläsning är en form som passar våra medlemmar, för det är ca 80 % av deltagarna som är medlemmar. Elgigantens kontorschef i Växjö Kristian Lejon berättade och informerade ca 100 deltagare om Smart-TV och han är den föredragshållare som fått högst betyg av våra deltagare. Förläsningen om lösen, lösenord och döstädning var den populäraste, den drog fullt hus 130 personer. Till hösten kommer vi med största sannolikhet ha en studiecirkel om lösen-ordshanterare.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, Idrott, SeniorNet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag 28/4

 1. BP skriver:

  Att ställa mobilen på ljudlöst är ödesdigert. Man lär sig den hårda vägen. Så jag stänger aldrig av ljudet numera. En himla tur att jag inte besöker bio/konserter längre. Sååååå pinsamt det skulle vara när mobilen satte igång;-)
  Tycker rent allmänt att om man är pensionär så borde man ha en buffert som man kan leva gott på. Hör märkt att jag köper ”nåt roligt” ganska ofta nuförtiden. Mera än när jag fortfarande jobbade.

  • p169sun skriver:

   Ja, jag ställer den på Fokus – tills jag lämnar den här platsen. Det är ett säkert system tycker jag.
   Det är viktigt att ha en buffert, dessutom jobbade jag tills jag var 67. Det var ju inte så svårt med ett kontorsjobb, värre när man har ett jobb som sliter på kroppen.

 2. Susjos skriver:

  Visst är det mysigt att få längta ”bara” till fredag och lördagsmys! Kul med en resa i helgen också!
  Å inte är det dumt att spara lite …det är alltid kul att göra nåt skoj för pengarna.
  Jodå, visst är det så att man får leta efter mobilen ibland, liksom nyckelknippan! Glasögonen har jag också alltid på mej, förutom när man ska klä på sig eller duscha, och minsann kan jag ha svårt att hitta dem efter det!
  Ha en trevlig helg!

  • p169sun skriver:

   Vi fick en härlig resa i helgen, vi var 10 personer som träffades på hotell Marina Plaza i Helsingborg i söndags förmiddag. Det blev ett rejält firande av min svägerska med smörrebröd i Helsingör och middag på Bishop Arms på kvällen. Vi kom hem idag, 1 maj, rätt sent på eftermiddagen.
   På vägen hem bokade jag vår inställda resa, i januari, till Köpenhamn. Nu åker vi i mitten på maj istället. Hotellet var lätt att boka, det var lätt att boka bord på Café Sorgenfri. Men att var ”bökigt” det är att boka resa med Öresundståg. Men nu är det gjort. Det ska bli roligt.
   Ha en fin vecka!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag glömmer alltid att återställa telefonen när jag haft ljudet avstängt. och det händer ganska ofta. nyckelknippan letar jag i princip aldrig efter. har ett väldigt bra fodral till den samt en vidhängande glittrig fjäril i många färger som jag fått av barnbarnet. resor sparar en väl alltid till och en buffert känns bra att ha

  • p169sun skriver:

   Numera stänger jag aldrig av ljudet, jag använder Fokus och väljer ”Stör ej tills jag lämnat den här platsen”. Det fungerar bra, då ringer det inte förrän jag kommit ett par kvarter bort från platsen där jag aktiverade det.
   Jag tror att det var viktigt att jag jobbade till 67, det gjorde rätt mycket på pensionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s