Fredag 19/5

Fredag betyder Elisamatilda och fem frågor

Fredagsmorgon när jag startat min dator så går jag alltid till elisamatilda.se, jag vet att där väntar varje vecka fem frågor på mig och alla andra som besöker Elisa’s sida. Häng med, det är en rolig sysselsättning att läsa andras svar på frågorna och att klura över dem själv. Veckans tema är Tempo!

 1. Vad brukar gå snabbt för dig att göra?
 2. Vad gör dig istället långsam?
 3. Vad gjorde att du senast blev sen?
 4. En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt?
 5. Vad har du just nu för långsiktigt projekt?

De här frågorna är det den här veckan, så här är mina funderingar kring frågorna.

Vad brukar gå snabbt för dig att göra?
Ja, det är inte så mycket som går snabbt numera. Det som går allra snabbast det är när jag vaknar och får kramp i vaden. Då flyger jag upp ur sängen och trycker benet mot golvet.
För något år sedan hände det ganska ofta, sedan sa hustrun att hon läst någonstans att detta ofta beror på vätskebrist. Så sedan dess dricker jag en skopa kallt vatten innan jag går till sängs. Det fungerar!

Vad gör dig istället långsam?
När jag ska göra något som jag upplever som tråkigt, då kan det ta lång tid att få det gjort. Fast nu som pensionär i en bostadsrätt är det inte så mycket som jag upplever som tråkigt. Tidigare som villaägare var trädgårdsarbete ”jobbigt”, måla om balkongräcket var ett eländigt tråkigt och långsamt jobb.
Hustrun var smart när hon sa att vi skulle flytta till lägenhet medan vi orkade. Attan vad bra det blev! Tur hade vi förstås, bra läge, mysiga grannar.

Vad gjorde att du senast blev sen?
Jag är aldrig sen, snarare är jag alltid mycket för tidig på plats. Det gäller särskilt om jag ska åka, flyg, tåg eller buss. Det irriterar ofta omgivningen att jag alltid ska vara så tidig.

En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt?
IMG_7249_1920x1080Först gick det långsamt, men sista tiden har gått alldeles för snabbt. Just nu är det en härlig tid, för att vara ute och fotografera, cykla, köra runt med Aprilian och kameran på magen. Eller bara gå ut till miljöhuset (med kameran på magen). Då kan det bli en så’n här bild.
Tryck eller klicka gärna på den så blir den större.

Vad har du just nu för långsiktigt projekt?
Jag ska till Köpenhamn och jag ska äta platte med sill, med rejesallad och inte minst fläskestek med rödkål och jag ska dricka öl och en lille en, eller ett par kanske det blir.

Nu har jag fått avboka resan två gånger, har aldrig varit med om detta tidigare. Nu räcker det.

Här är en bild på en rastplats i Åsnens Nationalpark som ligger strax söder om Växjö. Där var vi igår och det var ljuvligt. Den här bilden är också klickbar.
IMG_1437_1920x1080

Ha en härlig helg!

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Kultur, Miljö, Resor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Fredag 19/5

 1. Hannele skriver:

  flyg och sånt vill man inte missa… minns en gång i forntiden var vi så sena att vi fick inte lämna in bagage utan fick ta hand om det själva, andra tider då

  • p169sun skriver:

   Jag försov mig en gång för länge sedan, början på 80-talet, när jag skulle flyga kl 6 från Växjö till Stockholm, första gången jag skulle vara med på ett styrelsemöte i Sparbankernas Datacentraler. Körde så fort jag vågade bl.a. mot rött i en korsning (det fanns inte ett fordon så långt jag kunde se). Kom till flygplatsen, de skulle just ta bort trappan upp till planet. Men jag hann i tid fram till mötet. Det var otäckt.

 2. Hannas krypin skriver:

  Ja, att få kramp är ett tecken på vätskebrist. Jag brukar alltid få kramp under min högra fot när jag druckit för dåligt

 3. Geddfish skriver:

  Maj går ju alldeles för fort nu. Denna otroliga skira grönska!
  Jag gillar att alltid ha en plan – ett mål. Fast ibland tar det längre tid, beroende på omständigheterna!

  • p169sun skriver:

   Maj började kallt men sedan vände det snabbt och jag höll nästan på att missa den skira grönskan i bokskogen. Bokskog är nog det vackraste jag vet, på våren är grönskan så skir och vacker. Hösten är nästan ännu vackrare, men den tänker vi inte på än på länge.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Åsnen besökte vi ibland under min blekingska uppväxt. jag blir alltid hånad för att jag ska vara så tidig överallt. men det bjuder jag på. jag vill ha ställtid. lart att du ska till Köpenhamn! vi har ett ställe här i staden som gör utmärkt dansk fleskestek. det är så gott! maj är en underbar månad

  • p169sun skriver:

   Ställtid är bra, har man glömt något så hinner man oftast rätta till det. Kom ihåg att Bodil Jönsson skrev om ställtid i boken Tio tankar om tid. Jag gillar hennes böcker.
   PM & Vänner, vår stjärnkrog i Växjö, serverar dansk fleskestek till lunch veckan före jul. Jag har aldrig missat den lunchen.

 5. Susjos skriver:

  Visst är det ljuvligt att bo i lägenhet igen! Slippa tänka på att rensa ogräs mm på den lilla tomten vi hade vid vårt radhus. Tiden rusar fram tycker jag, i alla fall våren och sommaren, vintern kan kännas lite lång fortfarande! Njut på Aprilian!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Jag är så tacksam att vi gjorde valet att flytta till en lägenhet. Det är många måsten jag blivit av med.
   Visst är det skönt att vi är i maj nu med hela sommaren framför oss, jag njuter. Ha en skön helg du också!

 6. it_is/Anette skriver:

  Vilken tur att det hjälper att dricka lite vatten för att slippa krampen i benen. Gillar ditt projekt med god mat o dryck *ler* Jag ska själv över till Danmark på söndag. Ha en riktigt fin helg.

  • p169sun skriver:

   Vatten använde jag för att tvätta mig med, att dricka vatten fanns inte när jag var ung. Tur att man lär så länge man lever. Först lärde jag mig det som BP skriver här nedan, om jag druckit alkohol så drack jag mycket vatten när jag kom hem. När jag lärt mig det så slapp jag baksmällan, som oftast beror på vätskebrist i kroppen, alkohol förbränner vätska. Sedan lärde jag mig att kramp också kan bero på vätskebrist. Nu har jag lärt mig att vatten är gott också! Ha en skön helg du också!

 7. BP skriver:

  Det där med vatten innan man lägger sig är ett hett tips. Minns att min mans chef berättade en gång att man alltid ska dricka två glas vatten om man har haft en festkväll med alkohol. Då slapp man baksmällan dagen efter. Å chefen hade helt rätt!
  Håller helt med att flytta i tid, medan man fortfarande orkar. Bra gjort där!
  Konstigt nog så är det tvärtom för mig när jag ska ta itu med tråkiga saker. Dom gör jag illa kvickt, fast inte speciellt noggrant kanske;-)
  Nu hoppas jag verkligen att er Köpenhamnresa äntligen blir av. Håller tummarna!

  • p169sun skriver:

   Vatten efter alkohol fick jag också tips om för länge sedan och det fungerar. Men att vätskebrist och hade med kramp i vaden att göra det lärde jag mig ganska nyligen.
   Jag ska försöka tänka som du och ta tag i de tråkiga sakerna direkt, det är ju skönt när det är gjort.
   Ha en skön helg!

 8. Din blombild är underbar! Önskar dig en kul utflykt till Köpenhamn, jag skulle vilja göra samma sak.

  • p169sun skriver:

   Jag har aldrig varit intresserad av trädgård, blommor, buskar och träd. Hustrun däremot, hon har det man kallar ”gröna fingrar”. Jag gillar däremot att fotografera naturen, det är kul. Så nu kommer jag att ha kameran med mig hela tiden.

 9. Paula Merio skriver:

  Jag har inte varit i Danmark på 20 år, jag bor avigt till för att smidigt ta mig dit från Dalarna. Kör man bil ner till kontinenten får man ju den resan på köpet. Tur vi har Systembolaget så jag kan få min lille i allafall. Trevlig helg till dig också, halva har redan gått medan jag stått på torget och kollat på marknad och karuseller

  • p169sun skriver:

   Förr var jag i Köpenhamn så gott som varje år, det var fram till 2015. Men nu tyckte jag det var dags igen, men det kommer alltid något ivägen. Men vi ska dit i sommar.
   Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s