Söndag den 29 augusti

Vad sägs om att sluta vara oförskämda mot varandra?

Björn Wiman, kulturskribent i DN skriver om detta idag. ”Talmannens artiga och generösa erkännande skilde sig från de både passivt och öppet aggressiva kommentarer som andra politiska ledare gav prov på efter beskedet. KD:s Ebba Busch tackade av statsminister bland annat med orden ”Sverige förtjänar bättre”, medan SD:s Jimmie Åkesson beskrev Löfvens regeringstid som en ”mörk episod”. Ohyfsat? Ja, men knappast oväntat i en politisk kultur där en partiledare kan dömas för grovt förtal utan att någon reagerar och där de oskrivna reglerna som ligger till grund för demokratin är på väg att erodera.” Han skrev också: ”Att vara hygglig mot andra är inte bara mänskligt – det är också en del i att vara en ansvarskännande samhällsmedborgare.”
Har du DN så läs gärna detta.

10 skäl att genast radera dina sociala medier

Är det som Jaron Lanier skriver i boken ”10 skäl att genast radera dina sociala medier”? Han skriver bland annat att sociala medier förstör politiken. Du blir en skitstövel och du förlorar din egna vilja, skriver han också.

Efter att ha läst utdrag ur den boken slutade jag att läsa kommentarer på politiska inlägg, själva inläggen är ofta okej, men i trådarna med kommentarer spårar det alltid ur med hat och hot och oförskämdheter.

Får väl lätta upp inlägget med en gammal bild från den enda gamla biografen som finns kvar i Växjö – Palladium.
Palladium_interiör

Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, Kultur, Moral, Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar