Fredag den 13 augusti

Elisamatilda och fem frågor en fredag

På sidan Elisamatilda.se ställer Elisa 5 frågor varje fredag.

Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
Har allting sin egen plats i ditt hem?
Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?

Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
Som pensionär är det nog inte så mycket som är organiserat. Jag tar dagen som den kommer. När kursverksamheten i SeniorNet förhoppningsvis kommer igång i början på september då blir det lite mer organiserat. På söndagarna måste jag förbereda utbildningen på måndagar och tisdagar blir det för förberedelse för onsdagarnas kurs och torsdagarnas intenetkafé.

IMG_9645_1920x1080

Några av bokhyllorna

Kom på en sak som är organiserad, vi har 845 böcker (många fick kastas när vi flyttade från villa till lägenhet). I bokhyllorna står samtliga böcker i perfekt bokstavsordning på författare och sedan titel, i något fall författare och utgivningsår. Allt finns dokumenterat i en excelfil. Undantaget som bekräftar regeln.

Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
Det är min rehab-träning, det fungerade bra fram tills värmen kom i juni sedan sket det sig. Den 1 september ska jag ha ett schema och det ska jag följa.

Har allting sin egen plats i ditt hem?
Det vore en dröm att stilla bedja om! Jisses så många gånger jag letat efter fjärrkontrollen till TV’n. Min iPhone försvinner också med jämna mellanrum. 

Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
Rehab-träningen som jag skrev här ovan, sedan måste jag ut och gå mycket mer än jag gör idag. 

Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?
Jaha, ge mig gärna ett tips, det enda ställe jag har struktur det är i min laptop och min iPhone. I övrigt är jag väldigt ostrukturerad.
Det kanske är bra?

Födelsedag

IMG_4315_1920x1080Idag fyller min bror år, det betyder kräftskiva. Det är alltid lika roligt men de är betydligt lugnare nu än de var för 10 år sedan. 
Men innan dess ska vi brorsan, jag och en av kusinerna klippa gräset på Arabygatan där vår nyss avlidne farbror bodde i en villa. Så nu har jag precis varit hos Växjö Maskinuthyrning och hämtat en gräsklippare. ”Det var väl du som frågade efter en uppsamlare också.” sa tjejen som jobbade där. ”Vi köpte en ny gräsklippare igår och den går som ett spjut och uppsamlare har den också” sa hon. Vilken service. Klockan ett idag så börjar gräsklippningen. Lie kanske hade varit bättre?

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag den 13 augusti

 1. Karoleen skriver:

  Struktur är både bra och dåligt kan jag tänka mig, ibland är det ju begränsande också. Man kanske ska ha en viss del av struktur och den som är ostrukturerat, då får man nog den bästa balansen.

  • p169sun skriver:

   Så tror jag också det ska vara Karoleen. Det är så jag tänker när jag ska köra en kurs, är den ”för” planerad känns det aldrig bra efteråt. Bäst blir det när jag har 5-6 stolpar och resten får gå på känsla, då reagerar jag mycket bättre på deltagarnas frågor och efteråt känns det alltid bra då.

 2. Susjos skriver:

  Jag är värdelös på att strukturera! Blev imponerad av dina böcker i bokstavsordning!
  Ha en fin helg!

 3. Paula Merio skriver:

  Jag var mer drastisk med mina böcker efter typ 25 flyttar där 4 äkta män i tur och ordning fick äran att bära dem från gamla hemmet till nya, med risk för att få ryggskott på kuppen. Jag bestämde mig för att bara faktaböcker samt gamla släktklenoder fick plats hemma, alla övriga böcker lånas numera från biblan. Har fungerat bra i över tio år! Men samma ordning och struktur på läsningen har vi!

  • p169sun skriver:

   Vi bestämde oss för att bara köpa e-böcker och ljudböcker eftersom bokhyllorna var fulla. Men en av oss envisas med att köpa vanliga böcker.
   Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s