Fredag den 3 juni

Elisa’s Fem en fredag v. 22: Upprepning II

Vilket ord eller fras upprepar du ofta?
Jisses, säger jag nog ganska ofta. Ett tag skrattade jag ofta åt Ebba Andersson när hon intervjuades, hon började varannan mening med Jamen eller Nämen. Men nu tycker jag att många andra också säger så.

Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen?
Jag har ingen skivspelare längre och inga vinylskivor heller. Men jag har egna spellistor på Spotify, just nu har 163 spellistor…
Favoritlistan just nu är en spellista som jag sätter på när vi går och lägger oss. André Rieu, det är lugn musik som jag spelar på ganska låg volym. Den är 1 timme lång och jag brukar ha läst färdigt och hunnit somna innan den är slut.
Love is in the air med John Paul Young var en favorit under många år, men nu spelar jag den inte så ofta längre. Nyligen spelade jag ofta Alicia Bridges och I love the nightlife.
Igår kväll gjorde jag en ny spellista ”Hit-lista, mitt 60-tal”, det tog nog max 15 minuter (35 låtar). Idag ska jag nog göra en liknande om mitt 70-tal. Jag har gjort den nu, den heter ”Hit-lista, mitt 70-tal”.

Vad är en historia du berättat flera gånger?
Den eller rättare de finns, hustrun säger ofta att det har du berättat flera gånger. Men just nu kommer ingen av oss ihåg någon av de historierna.

Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe?
Det är nog ganska mycket, för tycker jag om något så vill jag gärna ha det igen. Tidigare, mycket tidigare så köpte jag alltid ”En tjock grillad special med lingon och gurka” och alltid i Majkens korvkiosk på Bäckgatan i Växjö. Nu finns inte den kvar, jag saknar korvkioskerna! Nu händer det att jag köper en kebabrulle på Kungsgrillen. Bortsett från snabbmat så köper jag alltid apoteksvaror på nätet. Just det, jag köper alltid Melleruds utsökta pilsner, och jag köper den på Systembolaget.

Hur hoppas du helgen blir som den förra?
Nej, det blir den inte för den här helgen är vi i Mariestad. Jag tycker om den sta’n, det är en mysig liten stad och så har de Klings glass, just nu är det smaken Kaffe och Cognac som gäller.

Nu börjar snart Shetland, så jag slutar här och nu. Ha en skön helg!

Detta inlägg publicerades i IT-teknik, Kultur, Musik, Nostalgi, Resor och märktes , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Fredag den 3 juni

 1. Vinylskivorna finns i en låda, en vän spelade in en del i cd… jo, jag vet att det finns andra sätt. Min favvo just är brittiska radiostationer i en app, kanske femtiotal.. Svårt (?) om man är gift länge, omöjligt att ”underhålla” med nya historier hela tiden. Kul med nya smaker i en trevlig stad.

  • p169sun skriver:

   Jag har en app som heter Radio Garden. Man kan flytta runt på jordklotet och stanna var man vill och lyssna på radiostationer som finns just där.
   Det var en tillfällighet, en av mina poker-kompisar bjöd på kebabrulle när vi skulle spela. Ingen av oss hade smakat det tidigare och alla tyckte det var gott.

  • räcker gott och väl med England för en anglofil 🇬🇧

 2. BP skriver:

  Mariestad – det är väl en öl också, eller har jag fel;-)
  Vinylskivor, kassettband, CD och DVD finna kvar i lådor. Kan bli lite nostalgisk ibland när någon faktiskt spelar en knastrande LP från 1970-talet. Det var visst nåt speciellt md knastret;-)
  Å visst är det märkligt att man alltid köper samma sak på de ställen man vet att de levererar. Man borde ju kunna testa andra saker också, men det gör jag/vi inte heller…

  • p169sun skriver:

   Jodå, Mariestad finns en öl som heter, den är hyfsat enligt mina smaklökar, men inte mer. Jag lyssnade mycket på musik fram till mitten av 80-talet, sedan slutade jag tror det berodde på att jobbet tog över. När jag 2013 (det var sent) till slut skaffade Spotify då vaknade intresset igen. Nu hade ja nästan all världens musik tillgänglig. Det är det bästa med min iPhone.
   Hustrun är tvärtom, hon provar gärna nytt. Jag är alltid nöjd när vi ätit på restaurang, det är hon också oftast men det händer då och då att det hon provat inte faller henne i smaken. Det slipper jag. Håller med dig en borde ju testa något nytt åtminstone någon gång.

 3. Paula Merio skriver:

  Nu var det en bra stund sedan Shetland-avsnittet var klart, klockan är halv ett slagen.
  Lyssnade på segerintervju med Ebba Andersson igår, men lade inte märke till något speciellt hon upprepade. Måste lyssna nästa gång! Har bara besökt Mariestad en gång, däremot druckit många pilsner med namnet
  Trevlig pingsthelg

 4. Susjos skriver:

  Det var inte dåligt med spellistor, va kul! ”I love the nightlife” tror jag minsann att jag känner igen, och såklart” Love is in the air”!
  Melleruds öl låter bekant, min favvo är dock en belgisk öl : Leffe Blonde!
  Ha en fin helg!

  • p169sun skriver:

   Alicia Bridges och ”I love the nightlife” är ju en gammal hit från 1978 och jag hade inte hört den förrän jag av en tillfällighet hittade den på YouTube förra året.

   Jag ska prova Leffe Blonde, jag är dålig på att prova andra öl (det gäller förstås inte bara öl) när jag hittat något jag gillar så brukar jag hålla fast vid det rätt länge.
   Ha en skön pingsthelg!

 5. bokdamen skriver:

  öl är jag dålig på, men är ingen ölmänniska så kanske inte så konstigt. 😉 Musik lyssnar jag sällan på numera, iaf inte album, ibland blir det enstaka låtar men inte ofta det heller. Ha en fortsatt skön helg!

  • p169sun skriver:

   Jag hittade tillbaka till musiken när jag skaffade Spotify och helt plötsligt hade jag nästan all musik i världen i min smarta mobil. Jazz, pop, disco, klassisk, opera, smörsång, dansband, country och inte minst tradjazz. Enda jag behövde köpa var en högtalare så hade jag allt jag behövde. Ha en skön pingsthelg du också!

 6. Pingback: Fem en fredag v. 23: Bäst - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s