Fredag den 28 fast redan lördag den 29 oktober

Fredag betyder Elisamatilda och fem en fredag

Fem en fredag v. 43: På sistone är det som gäller idag. Här är veckans frågor från Elisa:

  1. Vad har du lärt dig på sistone?
  2. På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?
  3. Vad framöver fyller dig med förväntan?
  4. Vad går du runt och tänker på?
  5. Vad planerade du inte för den här veckan?

Vad har du lärt dig på sistone?
Jag lär mig något nytt hela tiden. Min vecka består rätt mycket av kurser/studiecirklar och det vi kallar caféer som egentligen är IT-träffar. Nästan varje gång jag leder en kurs eller ett café så är det någon som berättar något som är helt nytt för mig eller får jag en fråga som innebär att jag lär mig något nytt.

På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?
Nja, vet inte om jag överraskat mig själv? Kanske att jag inte ska anstränga mig för mycket inför ett framträdande, föreläsning eller dyligt. Det räcker oftast bra med 6-7 stolpar. Är jag alltför förberedd så blir det inte någon dialog utan bara ett föredrag.

Vad framöver fyller dig med förväntan?
Det är inget så där upphetsande, men jag känner alltid förväntan inför mina kursträffar, på måndag blir det en ny träff med 10 härligt nyfikna, pratglada seniorer. Det kommer att handla om e-handel, att köpa buss- och tågbiljetter på nätet, att köpa evenemangsbiljetter till bio, konserter, fotboll och ishockey. Det blir nog också lite om att parkera med parkeringsapp som är så himla smart och enkelt, att ha p-automaten i fickan och kunna förlänga parkeringen när du ser att du ”lagt i för lite”. Sedan blir det förstås lite om nöje också, den här gången ska vi titta på YouTube.

Vad går du runt och tänker på?
Jag funderar på om jag ska ta den 5:e Covid-dosen och årets influensa-spruta. Det blir nog så.

Vad planerade du inte för den här veckan?
Att Melodikrysset idag skulle ha temat TV-serier, jag skriver detta på lördagen alltså. Har aldrig sett så mycket negativa kommentarer om Melodikrysset, tydligen fler än jag som inte är så förtjusta i TV-serier. Jag har i och för sig några riktiga favoriter, men de flesta lockar mig inte att se mer än ett eller två avsnitt sedan är jag trött på dem. Men Band of Brothers, Game of Thrones, Macahans, Nord och Syd är serier jag gillade. Den bästa serie jag sett är den danska serien Matador och den har jag själv spelat in så jag har den på DVD-skivor.

Föreläsningsserien ”Trygghet på internet”

IMG_6832_1920x1080I torsdags arrangerade vi – SeniorNet Växjö – den andra föreläsningen kring ämnet Trygghet på internet. Det var varuhuschefen på Media Markt i Växjö som föreläste kring ”Var säker med dina digitala prylar i hemmet”. Den första föreläsningen drog 120 deltagare, den var gratis eftersom Polisens presstalesman Robert Loeffel ställde upp helt gratis. Den här föreläsningen kostade 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar att bevista och då ingick fika också. Som du ser på bilden blev det nästan fullsatt den här gången också, 90 personer kom, de flesta var medlemmar i SeniorNet. Klicka på bilden om du vill se den större.

Det är alltid en risk att låta företag föreläsa som vi gjorde här och jag tyckte att det blev aningen mycket försäljning. Jag gillar inte att man säger att ett antivirusprogram är det bästa, bara för att de själva säljer detta. Men i övrigt var det en bra information vi fick.

Nästa föreläsning den 24 november riskerar vi ingen reklam då det är vår egen ordförande Bo Skandevall som föreläser om e-handel. Bo har jobbat på Linnéuniversitetet och även skrivit kurslitteratur.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, IT-teknik, SeniorNet och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag den 28 fast redan lördag den 29 oktober

  1. Kraka skriver:

    Ja, det är nog en god idé att ta sina vaccinationer.
    Ha en fin lördag, söndag och kommande vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s