Fredag den 12 maj

Väntans tider

Jag har tågbiljetter med Öresundståg från Växjö till Köpenhamn nästa vecka på tisdag och hemresa på onsdag. Hotell är också bokat tisdag till onsdag. Nu är det strejkhot mot framförallt tågtrafiken, besked skulle kommit igår, det beskedet är framflyttat till måndag.
Så nu sitter jag och hoppas att medlaren lyckas med uppdraget och jag kan åka till Köpenhamn på tisdag. Alternativet är att boka av både tåg och hotellbokningen på måndag. Som väl är så lär man sig fortfarande trots stigande ålder så den här gången köpte jag en återbetalningsbar tågbiljett, men jag hoppas slippa att utnyttja detta.

Fem en fredag – Elisamatilda.se förstås

Nu till fredagsförmiddagens lilla rolighet, att klura lite kring Elisas 5 frågor som hon alltid ger oss på fredagarna. Häng på, klicka på länken, det är kul. Här är veckans frågor.

 1. När hade du senast sönder något av glas?
 2. Har du något trasigt porslin hemma?
 3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
 4. Har du någon gång brutit något i kroppen?
 5. När bröt du senast ett löfte?

När hade du senast sönder något av glas?
Det var någon gång i slutet på förra året, vi (jag tror inte det var jag) slog sönder ett fint vinglas. Det gick att ersätta det genom ett besök på Kosta glasbruk.

Har du något trasigt porslin hemma?
Nja, vi har nog någon porslinsskål som är lite kantstött men inget trasigt porslin var jag kan minnas.

Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
Jag trodde att min dator kunde lagas, den är lite slö och i onsdags stängde den av sig själv vid två tillfällen. Igår kontaktade jag HP supporten, garantin går ut om drygt en månad, jag har förlängd garanti, datorn är snart 3 år gammal. Jag har köpt (prenumererar) på Norton Utilities Ultimate, det är ett litet program som rensar minnet bland annat. Det hjälper hyfsat bra. Men beskedet från supporten var ingen vidare kul. För 3 år sedan när jag köpte datorn så var det standard med 8 GB minne, idag är det standard med 16 GB. Min dator kan inte byggas ut när det gäller minnet. Skit!

Har du någon gång brutit något i kroppen?
Nej, tack och lov det har aldrig hänt. Har jag varit för försiktig? Eller har jag en kraftig benstomme? Men jag har lärt mig att nu, när jag är över 75 år gammal så ska jag inte ramla. För ett par år sedan halkade jag när jag tog på mig strumporna och föll baklänges. Vänster axel tog den värsta smällen så det blev rehab i ett år. Jag är helt okej, men jag kan inte lyfta vänster arm lika högt som före fallet. Det kommer jag aldrig att kunna göra eftersom ett ledband slets av och det kan inte lagas.

När bröt du senast ett löfte?
Det är inte roligt att bryta ett löfte! Jag minns inte när jag gjorde det senast. Det viktigaste är nog att vara noggrann när man avger ett löfte och inte lovar lättvindigt.

Jo, nu kom jag ihåg, jag hade lovat besöka en äldre man som jag hjälper med datorn, han var extremt duktig på datorer tidigare, men nu är han dement och minns knappt någonting. Jag lovade besöka honom för någon månad sedan, men jag tappade bort det helt och hållet och jag skämdes när jag kom på det.
Häromdagen ringde han och ville ha hjälp och då åkte jag dit. Han hade också glömt bort det andra ärendet som jag missade. Så det gäller att skriva upp i kalendern när man lovar något, åtminstone måste jag göra det, för jag tycker att man ska hålla vad man lovar. Det innebär också att man ibland måste säga nej.

Dimker Brothers

Dimker_Brothers_1920x1080I onsdags var hustrun och jag på en konsert på Nygatan 6 i Växjö, det är Musik i Syds eget hus här i Växjö, där finns en rätt stor konsertlokal men den här konserten var i fiket där man har en liten scen. Det intimt och väldigt bra. Jag skrev lite kort om det igår, så kolla gärna här. Dimpker Brothers är verkligen värda att lyssna på. De finns på Spotify och även på YouTube.

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, Humanism, IT-teknik, Musik, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fredag den 12 maj

 1. återbetalningsbara biljetter är ganska dyra, men behövs ibland, hoppas ni kommer iväg!

  • p169sun skriver:

   Än lever hoppet, men blir det strejk på måndag så får vi väl åka veckan efter. Den här gången är jag ju garderad ekonomiskt i alla fall. Men jag VILL åka på tisdag.

 2. Paula Merio skriver:

  Det är ju tur att din egen minnesbank håller för mycket mer än datorns! Men du som använder din dator till så mycket måste nog dessvärre ha en värsting, bara att plocka fram sparkapitalet…Trevlig helg i solen

  • p169sun skriver:

   Så är det nog Paula, jag snålade när jag köpte den här, vilket blir dyrare egentligen. Ha en skön helg du också.

 3. BP skriver:

  Alltid lika roligt att läsa dina ”fredagsbidrag”. Men ack så ledsamt med tågresan till Köpenhamn. Visst hade ni skjutit upp resan ett antal gånger på grund av pandemin. Osis! Hoppas verkligen att det ordnar sig för er.
  Tre år och din dator går på knäna. Otroligt egentligen. När min gamla HP kollapsade efter drygt sju år(!!!) och jag köpte en ny (Lenovo) 2021 upplyste mig säljaren om att datorerna är ”inställda att gå sönder – beyond repair” efter max. fem år. Suck säger jag bara. Det gäller även mobiltelefoner nuförtiden… Undrar om det även gäller bilar…

  PS. Man behöver inte vara 75 plus för att skriva upp alla dejts i en vanlig, gammal, hederlig papperskalender. Det räcker med att vara 65 plus;-) DS.

  • p169sun skriver:

   Roligt att du uppskattar mina funderingar, dina sticker också ut så det är ömsesidigt.
   Jo, vi skulle åkt i januari men då drabbades både hustrun och jag av en jobbig hosta. Nu får vi vänta tills på måndag, då får vi besked om strejken startar då eller om de kommit överens. Jag hoppas fortfarande.

   Min förra dator var en Lenovo, den höll i 7 år och det var nog den bästa dator jag ägt. Min nuvarande iPhone är en XR så den är väl en 5-6 år nu och den fungerar fortfarande utmärkt.

   Den stora fördelen med kalendern i datorn och mobilen är att bokar jag något i min kalender så ser hustrun det direkt i sin eftersom vi har en gemensam kalender. Det är lika bra som inköpslistan på ICA, skriver jag upp något att handla i min iPhone så syns det i hustruns eftersom vi har ett gemensamt ICA-konto, dessutom syns inköpslistan i skannern vi använder när vi handlar.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  axlar är komplicerade så det är klart att det tog tid. vinglas har en tendens att falla sönder utan att en behöver göra något speciellt. otur med datorn. hoppas nu att ni kommer iväg till Köpenhamn

  • p169sun skriver:

   Ja, axeln tog tid. Men sjukgymnasten på Aktiv Rehab som jag gick hos var duktig. Jag fick övningar av honom som gjorde att jag snabbt blev av med värken. Den mannen är jag tacksam och glad att jag sökte upp. Jag fick ryggvärk under tiden jag gick hos honom med axeln och han gav mig en övning som jag gjorde när jag kom hem och efter 5 gånger så släppte värken. Övningen gjorde jag varje timme så på kvällen samma dag var värken borta. Rena trolleriet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s